Pianoles van Tobias Jesso Jr.

Foto: Tobias Jesso Jr.

Is het nu alweer kerst? Nee, het is Tobias Jesso Jr. die met ‘Can’t Stop Thinking About You’ zijn hart over je uitstort. Slechts gewapend met een piano en microfoon – en een fles rode wijn voor de vorm – nam hij zijn debuutplaat Goon op dat enkele dagen geleden uitkwam. Tobias Jesso Jr. is een nog relatief jonge en onbekende singer-songwriter uit Canada. Zijn muziek heeft een jaren zeventig geluid, en muziekplatforms als Pitchfork en OOR maakten snel de vergelijking met Randy Newman en Harry Nilsson. Hij schrijft geen maatschappelijk geëngageerde liedjes, maar leert je alles over het breken en helen van een liefhebbend hart.

Tobias Jesso Jr. heeft een eigen tumblr waar hij ‘pianoles’ op geeft. Dit doet hij in de vorm van zijn bladmuziek en in het tonen van de handposities. Heb je dus al jaren een piano in huis, maar kom je niet verder dan Kortjakje? Leer jezelf dan ‘How Could You Babe’, ‘Hollywood’ of ‘Without You’ en begin het nonchalant te spelen als iemand op bezoek is. Vergeet daarbij niet je haar een warrig voor je gezicht te laten hangen en een fles rode wijn op de piano te zetten, voor de vorm.

Tobias Jesso Jr.

Volg onze Spotifylijst snorrige deuntjes om op de hoogte te blijven van mooie, vrolijke en snorrige muziek.