Mooie plaatjes van Alamo Race Track

In de zomer van 2012 konden we genieten van een aantal heerlijke indie-folkbands. Bands als Alabama Shakes met hun nummer ‘Hold On’ en Allah-Las met hun nummer ‘Tell Me (What’s On Your Mind)’ kwamen zo regelmatig op radio, barbecues en op vele festivals voorbij. Alamo Race Track hoorde daar ook bij. Hun album Unicorn Loves Deer werd met veel lof ontvangen en de singles ‘Apples’ en ‘Unicorn Loves Deer’ maakten lente- en zomerdagen nog net wat opgewekter. Daarna bleef het stil, zowel muzikaal als fysiek bleef Alamo Race Track als band een beetje verborgen. In de tussentijd werkten ze wel aan theaterproducties van Jakop Ahlbom, maar het nieuwe album bleef op zich wachten. Tot afgelopen maandag toen hun vierde plaat Hawks uitkwam! Verschillende muzieplatforms en ook De Volkskrant zijn er erg over te spreken en ook wij vinden het snor-waardige muziek. De single ‘Everybody Let’s Go’ is catchy, maar eigenzinnig. En daar houden wij natuurlijk wel van.

Wat ook heel aantrekkelijk is aan Hawks zijn de illustraties van Anders SCRMN Meisner. In een interview liet frontman Ralph Mulder al doorschemeren dat hij erg van natuur houdt en in een parallel leven wellicht best vogelkijker of schaapherder had willen zijn. Vandaar misschien wel de organische afbeeldingen op de albumhoes en de keuze van de albumtitel. Wat de redenen voor de visuele en audio plaatjes ook zijn, wij zijn er blij mee.

Volg onze Spotifylijst snorrige deuntjes om op de hoogte te blijven van mooie, vrolijke en snorrige muziek.