Worteltaart

Nee, we gaan het hier niet hebben over het konijn bij de bakker. Wel over een overheerlijke worteltaart. Dochter Jet bakt het liefst elke dag een taart. Dat mag helaas niet. In het weekend mag het wel. En inmiddels kan ze het zo goed, dat ik haar gewoon kan vragen een taart te bakken en ze dat helemaal alleen doet. Om nu toch ook doordeweeks te kunnen bakken, heeft ze een oplossing bedacht. Ze heeft Bakkerij Jet geopend, voor als je zin hebt in zelfgebakken taart, maar geen zin hebt in de rotzooi in de keuken. De eerste klant is binnen! Gistermiddag heeft ze de eerste baksels op bestelling gemaakt. De bestelde taarten zijn voor een verjaardag aankomend weekend en moeten nog een paar dagen de diepvries in om ze vrijdag af te leveren. Maar de worteltaart zag er zó fantastisch uit, en het zonnetje scheen zó lekker, dat we de verleiding niet konden weerstaan en zelf een stuk van de worteltaart hebben verorberd. Dan bakt Jet wel weer een nieuwe taart.

Ook je kinderen (of jezelf) aan het bakken zetten? Ik ken geen handiger, makkelijker en fijner bakboek dan het Snelle Taartenboek, geschreven door Elsbeth Louis en uitgegeven door ons. Het boek is helaas helemaal op (lekker dan), maar hieronder de pdf van het recept en binnenkort is ie verkrijgbaar als e-book. En wist je dat Elsbeth ook regelmatig taarten bakt voor Boekalicious in Amsterdam?

Worteltaart uit Het Snelle Taartenboek – Elsbeth Louis