Snor-Uitagenda: Paasweekend

Paasweekend! Een dag extra om leuke dingen te doen, dus. Tussen het eieren zoeken door. Fijne Paasdagen!

Den Bosch

Vanaf vandaag, 4 april, is in de Willem II Fabriek de pop-up store van het Grafisch Atelier te vinden. Verschillende ontwerpers en illustratoren laten je er de veelzijdigheid van grafiek zien. De producten zijn heel leuk om te zien, en ook heel erg aanlokkelijk om mee naar huis te nemen (want: sale!). En er staan een hoop Snorvrienden. Studio Boot (onder andere van de Moestuinkalender, Zelfgeoogst, de kleurrijke verpakkingen van onze snorchocolade en een heleboel andere producties), Ilse Weisfelt (onder andere van het Zwangerschapsboek voor Vrouwen) en Lobke van Aar (Pubers! Handleiding voor ouders).

Pop up

Foto: Studio Boot. De pop-up store is tot en met 26 april dagelijks vanaf 11 uur te bezoeken. Kijk ook op de website van Studio Boot of op de website van de Willem II Fabriek voor het programma.

Amsterdam

WESTERPARK
Morgen, zondag 5 april, staat de Sunday Market helemaal in het teken van Pasen. De Zuiveringshal West en de straatjes eromheen, in het Westerpark, zijn gevuld met verschillende stands. Je kunt er je Paaslunch nuttigen, luisteren naar livemuziek, eieren schilderen of chocolade-eitjes zoeken in het park, zweven in de zweefmolen aan meedoen aan verschillende (paas)workshops (voor kinderen van 0 tot 80, wordt er beloofd). Als dat geen fijne Eerste Paasdag wordt…

Sunday Market Pasen

De markt is gratis toegankelijk van 12.00 tot 18.00 uur. Kijk hier voor het volledige programma.

STEDELIJK MUSEUM
In het Stedelijk Museum is een bijzondere expositie van start gegaan. Bij de tentoonstelling ‘De Oase van Matisse’ worden bijzondere werken van Henri Matisse (1869-1954) vertoond. Het is de grootste tentoonstelling over de Franse kunstenaar in Nederland ooit. Deze kleurrijke oase (what’s in a name) is ook een goeie tip als je je even aan het grauwe weer van de laatste dagen wilt ontdekken. En in een vrolijke paasstemming wilt komen.

matisse

Foto: Stedelijk Museum. Henri Matisse, La perruche et la sirène. 

Utrecht

Als je regelmatig in het centrum van Utrecht komt, kan het je eigenlijk niet zijn ontgaan. Sinds vorige week heeft het jaarlijkse Tweetakt/Kaap-dorp zich weer op de Neude gevestigd! Het kunstfestival heeft een uitgebreid programma: theater- en dansvoorstellingen, cabaret, muziekoptredens, games en beeldende kunst. Voor ieder wat wils, dus. Hebben jullie een (kleine) aspirant-cowboy- of girl in het midden? Ga er dan zeker even langs: het decor van het festival lijkt dit jaar zo uit een spaghettiwestern te komen. Het is overigens ook een prima plek om te vertoeven zonder een voorstelling te bezoeken: er zijn eettentjes en er is een traditionele rupsbaan.

tweetakt

Tweetakt/Kaap is nog tot 12 april te bezoeken. Het hart van het festival ligt op het Neude – de kassa is open van 10.00 tot 23.00 uur – maar het festival kent meerdere locaties. Zie hier het volledige programma. De toegangsprijzen varieren van is €10,- tot €16,-, afhankelijk van de voorstelling.