Esther van Babyccino Kids over het Vriendenboek

Het regent nieuwe boeken de afgelopen weken! Heb je het mooie Vriendenboek al gezien? Oke, vriendenboekjes zijn er genoeg, maar zo mooi als deze is er geen een! Gemaakt door Esther van de Paal van de razendpopulaire blog Babyccino Kids en ontwerper Julie Marabelle van Famille Summerbelle. Dat kan niet anders dan een succes worden, al zeggen we het zelf. Klik snel verder voor het interview met Esther en lees wat Michael Jackson hier mee te maken heeft! 

Kun je wat over jezelf vertellen?
‘Mijn naam is Esther van de Paal. Ik ben architect en heb jaren in die hoedanigheid gewerkt in New York, Brussel en Londen. Vooral woonhuizen en woongebouwen hebben mijn interesse, het ontwerp van het gebouw zelf evenals het ontwerpen van de plattegrond en het interieur. Ik woon met mijn man en vier kinderen Sara (9), Pim (7), Ava (4) en Casper (2) in Amsterdam.’

Esther en haar familie
Deze foto werd genomen voor het interview dat Lenneke van de blog Lennebelle met Esther had. Het interview kun je hier lezen. Fotografie: Joey van Dongen

Je bent een van de oprichters van het razendpopulaire blog Babyccino Kids. Hoe is Babyccino ontstaan?
‘Mijn eerste kindje kreeg ik in Londen. Daar leerde ik Courtney (een Amerikaanse) en Emilie (Frans/Iers) kennen. Zij waren ook net moeder geworden. We werden dikke vriendinnen en spraken vaak af in cafés. We gaven onze kindjes ‘babyccino’s´ om ze bezig te houden, terwijl wij het hadden over opvoeding, reizen, recepten, producten, (kinder)mode, culturele verschillen – van alles. Toen Emilie een paar jaar later naar Parijs verhuisde en ik naar Amsterdam, begonnen we onze blog Babyccino Kids. Onze gesprekken werden online voortgezet. Onze blog is nu meer dan 7 jaar oud, maar het is in wezen nog hetzelfde. We schrijven nog steeds vanuit onze eigen, persoonlijke ervaring. Het gaat ons er niet om ergens als eerste over te schrijven, maar we schrijven puur vanuit onszelf. Of het nu een post over opvoeden, een product, kleding of wat dan ook is. We gebruiken het liefst onze eigen foto’s. Ondertussen is Babyccino Kids uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een online shop directory, waar we de mooiste/beste/speciaalste webwinkels wereldwijd laten zien. We hebben rond de 350 leden. In december dit jaar organiseren we voor de derde keer de ShopUp (ons ‘live shopping event’) in Londen. En in september vindt het voor de eerste keer plaats in New York.’

Babyccino ShopUpp
Babyccino ShopUpp

Wow, wat is Babyccino Kids een succes! Heb je nog wel tijd om als architect te werken?
‘Bijna niet meer! Naast mijn werk voor Babyccino Kids doe ik af en toe nog een architectonisch klusje of advieswerk op het gebied van conceptontwikkeling, architectuurinrichting/interieur, kinder/lifestyle en wat er maar op mijn pad komt. Ik heb een brede interesse en ik hou van creëren. Mijn moeder en oma’s waren erg creatief, ze waren altijd wel iets aan het naaien, breien, haken of borduren. Of ze stonden weer koekjes, taart of jam te maken. Ze konden ook heerlijk koken. Ik ben precies zo en ik zie het ook weer terug in mijn meisjes. Ze houden van creëren en maken.’

Het Vriendenboekje dat je samen met Julie Marabelle maakte is net uit. Wat voor boekje moest het worden?
‘Ik hou van mooie dingen om me heen. Toen mijn oudste dochter Sara ging schrijven, kwam ze met vriendenboekjes thuis waarvan ik dacht: dat kan beter, mooier èn met betere vragen. Ik kon niets in de handel vinden, dus heb ik er zelf maar een bedacht. Mijn vriendinnetje Julie Marabelle van Famille Summerbelle was net in Amsterdam komen wonen en ze vond het leuk om aan het boekje mee te werken. Gelukkig, want ze maakt prachtige illustraties!’

VriendenboekJulie Marabelle aan het werk
Julie aan het werk voor het Vriendenboek

Welke vraag moest absoluut in het Vriendenboek komen?
‘De ‘paspoort vragen’ moesten er sowieso in: naam, adres, school, favoriete vak, familie. Ik vond dat als kind heerlijk om in te vullen. En dan de datum, in van die vakjes, en een handtekening. Ik wilde er ook iets creatiefs in hebben, dus hebben Julie en ik een framework bedacht waar de vriendjes ofwel hun droomhuis, hun droomdier of hun droomgerecht kunnen tekenen.’

Werd het Vriendenboek door jouw kinderen met gejuich ontvangen?
‘Toen ik voor Sara geen leuk vriendenboekje kon vinden, ben ik zelf gaan tekenen en plakken. Ik ben niet heel ver gekomen, want het kostte me wel een avond per bladzijde! Nu heeft Sara eindelijk een echt vriendenboekje. Ze vond het niet erg om er op te wachten, want hoe fijn is het niet om een vriendenboekje te hebben dat door je mama is gemaakt? Mijn zoon Pim vulde vorige week zijn boekje in en bij zijn favoriete muziek schreef hij: ‘Maikel Djeksen’. Geweldig toch!’

Het Vriendenboek
Dochter Sara vult het Vriendenboek in

Wat zijn jouw favoriete dingen om in het weekend te doen met je gezin?
‘In de winter: een langzame ochtend met een speciaal ontbijt, we maken bijvoorbeeld pannenkoekjes, wafels, scones of muffins. Daarna gaan we graag naar een museum. Het vernieuwde Rijksmuseum is fantastisch! Of het Stedelijk (mijn kinderen vinden de Lego-kamer daar geweldig). Het Rembrandthuis is ook een aanrader om met kinderen te bezoeken, het is nooit erg druk en het is ook ‘fijn klein’. ’s Avonds koken we lekker en nodigen we vrienden uit of we maken pizza en hebben een lekker luie film avond. Als het mooier weer wordt organiseren we het liefst een dagje uit met een gigantische picknick. Op het strand bijvoorbeeld, ergens in een dorpje of gewoon hier in de stad in één van de parken. We spreken af met vrienden en slepen barbecues, quiches en koude flessen rosé mee in de bakfietsen. We hangen lui en kletsen en spelen frisbee en voetbal.’

Naar het museum

====================================

Ben je nieuwsgierig naar het Vriendenboek? Koop hier je exemplaar voor € 14,95.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.