Snor-uitagenda: de bloemetjes buiten zetten

Het is weer weekend! Er is deze keer weer een hoop leuks te ontdekken. Zo kun je nog een last minute kaartje boeken voor Motel Mozaique in Rotterdam, de bloemetjes buitenzetten in het Frans Halsmuseum in Haarlem of op het Lentebock Festival in Utrecht, Oh, en als je toch in de buurt bent: we staan vanmiddag in de Utrechtse Bijenkorf om snorchocolade uit te delen. Ja, echt: uitdelen! Kom je ook even langs?

Rotterdam

MOTEL MOZAIQUE
De Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een aantal bijzondere culturele programma’s, waarvan het gelijknamige festival ondertussen is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd evenement. Het is een mix van muziek, theater, beeldende kunst en film. Daarnaast leiden de Gidsen van Motel Mozaïque de bezoekers langs bijzondere plekken in de stad en in het festival. Een bijzondere manier om de stad én artistiek talent te (her)ontdekken.

Motel Mozaique

Met een festivalticket heb je van de middag tot diep in de nacht toegang tot alle festivallocaties. Voor toegangsprijzen en het programma kun je een bezoekje brengen aan hun website.

Haarlem

FRANS HALSMUSEUM
In het Frans Halsmuseum is, zoals het museum het zelf omschrijft, de bloemengekte toegeslagen. Nog tot en met 17 mei zijn de kamers en gangen gevuld met prachtige boeketten en is er een presentatie over bloemen in de Gouden Eeuw. Het achterliggende verhaal – misschien weet je het nog van je geschiedenislessen – is de bloemengekte van de 17e eeuw. Er was toen sprake van een ‘tulpomania’, een waanzinnig gestegen vraag naar tulpenbollen, waardoor de bol zijn gewicht letterlijk in goud waard werd. Van een mooi boeket worden wij nu nog steeds wild. En is er een betere manier om de lente te vieren?

Floras Mallewagen

Afbeelding: Gert Jan van Rooij via iAmsterdam. Er is ook een gratis audiotour beschikbaar. Kijk voor meer informatie eens op de website van het museum.

Utrecht

LENTEBOCK FESTIVAL
Lentebock FestivalHet hele weekend (tot en met 12 april) kun je op het Ledig Erf maar liefst 15 verschillende Lentebockbieren proeven en een cijfer geven. Het is de vierde keer dat het festival plaatsvindt. Morgen wordt aan het bestje biertje de titel Topbock uitgereikt. En – misschien klinkt het een beetje gek – zelfs als je niet zo van een biertje houdt is het festival erg gezellig: er is namelijk een uitgebreid muzikaal programma.

Kijk hier het (muziek)programma en meer informatie eens op de website.

 

SWAN MARKET
Bij de uitagenda van vorige week werden we er al door een oplettende lezer op geattendeerd: de hippe lifestylemarkt Swan Market is weer bezig aan haar tour door heel Nederland. Morgen, zondag 12 april, slaat het festival voor het eerst (!) haar vleugels uit in Utrecht. Het bezoek stond vorig jaar al op de planning, maar ging niet door omdat het destijds pokkeweer was. Na gisteren ligt het sterk in de lijn der verwachting dat het deze keer gewoon doorgaat – het schijnt zelfs weer een beetje lekker weer te worden. Dat mag je niet missen natuurlijk.

© de fotomeisjes

Foto: De Fotomeisjes via de website van de Swan Market. Kijk er ook eens op voor meer informatie én toekomstige locaties.

PSSST…
SNORCHOCOLADEVanaf dit weekend starten onze snorchocolade-proeverijen door Bijenkorfvestigingen in heel Nederland. Je kunt er niet alleen gratis (!) van onze heerlijke chocolade proeven, je krijgt bij aankoop van een reep ook een limited edition hartjesinlegger. Én je kunt meedoen met onze winactie, waarbij je een mega goedgevuld Snor-pakket kunt winnen! Kom je ook even gedag zeggen?