Gezocht: Snor-vrouwen voor een onderzoek

Snor-vrouwen opgelet! De website dewereldvansnor.nl is al acht maanden live en de dames van Snor hebben jullie mening nodig! Omdat zij graag meer willen weten over wat jullie van Snors transitie van Uitgeverij Snor naar De Wereld van Snor vonden en wat jullie met name van de huidige website vinden, ga ik een usability (/gebruikers)onderzoek doen in een lab in Amsterdam.

Om achter het ‘wat’, ‘waar’ en ‘wanneer’ van mijn onderzoek te komen wil ik 6 mensen uitnodigen in het usability lab voor een eyetracking web usability test. En om vervolgens achter het ‘waarom’ van mijn onderzoek te komen wil ik 6 andere mensen uitnodigen voor een diepte-interview.

Voor dit onderzoek kunnen Snor-vrouwen zich aanmelden.

  • Wie zoek ik? Vrouwen, tussen de 25-34 jaar en 45-54 jaar, woonachtig in een stad (bijv. Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam enz.) die actief zijn op het internet.
  • Wat ga je doen? Je wordt uitgenodigd naar het usability lab in Amsterdam te komen voor een usability test of voor een diepte-interview. Het is één van de twee en je kunt je voorkeur alvast aan mij doorgeven, waar ik dan rekening mee zal houden.
  • Wanneer is het? Volgende week: de usability tests vinden overdag plaats op 6 en 7 mei en de interviews voornamelijk in de avond, wanneer het in jouw en mijn agenda past.

Een eyetracking web usability test is een gebruikersonderzoek die de respondent achter een computer in een usability lab zal gaan uitvoeren. Het lab is ingericht als een woonkamer, omdat wij willen dat de respondenten zich op hun gemak voelen en het idee krijgen dat ze thuis achter de computer op internet zitten en aan het shoppen zijn. Eyetracking is een techniek waarbij oogbewegingen en fixaties van gebruikers worden geregistreerd, die eventueel live en achteraf geanalyseerd gaan worden. De bedoeling van dit onderzoek is dus om erachter te komen waar de bezoekers wel en niet naar kijken op de website en waarom wel en waarom niet.

Wil je meedoen? Dan kun je mij mailen: felisha@uitgeverijsnor.nl Graag met het onderwerp: Aanmelding usability onderzoek. Met daarin de volgende je gegevens: naam, leeftijd, in welke stad je woont, hoeveel kinderen (en van hoe oud) en je voorkeur (usability/interview).

Als dank krijgen alle respondenten een mooi Snorpakket met o.a. boeken en chocola!

Snorrige groet,

Felisha