Radioverhalen voor op de achterbank

Beeld: Lotte van Dijck

Op vakantie zijn is leuk, maar die uren in de auto ernaartoe vergen soms enige uitdaging. Opgesloten als een sardientje in blik met een stel kibbelende volwassenen en kinderen die zich vervelen; wij zijn experts. Daarom brachten we eerder ook het boek Op de achterbank uit. Hierdoor werd elk autoritje een vakantie op zich, of maakte het de rit in ieder geval dragelijk. Maar we hebben nu iets nieuws gevonden: radioverhalen van Woord.nl, een online platform van de NPO met radioverhalen voor jong en oud.

woord jeugdhonk

Speciaal voor de jeugd (en diens ouders) zijn er verhalen verzameld in het zogeheten Woord Jeugdhonk. Hier kun je luisterverhalen voor kleuters, kinderen en tieners beluisteren. En voor de meivakantie zijn er leuke podcasts gemaakt die je gemakkelijk kunt downloaden en kunt luisteren op, bijvoorbeeld, de achterbank. Eén van die verhalen is Ko, de boswachter, een populaire radioserie over de natuur uit de jaren ’70. Misschien ken je het nog? Ko is een boswachter die in het Bosbessenbos een radioprogramma maakt voor kinderen, inclusief muziek en leuke feitjes. Een soort Vroege Vogels voor kinderen dus.

Radioverhalen

Beeld: Lotte van Dijck

Verder zijn er 1-minuutjes: korte, zestig-seconden-durende-verhalen om kinderen mee te vermaken, ze te verrassen of ze te ontroeren. Zoals het verhaaltje Kompas, waarin Erik vertelt over zijn nieuwe kompas en wat hij ermee gaat doen. De stem van Erik wordt vertolkt door niemand minder dan Spinvis, die zelf ‘toevallig’ ook Erik heet. Deze verhalen zijn samengesteld door Stef Visjager, Katinka Baehr en andere makers zoals dus Spinvis.

Gaan jullie in de meivakantie dus naar België, Frankrijk, Texel, de dierentuin of naar Opa en Oma? Bereid je dan voor met een podcast van Woord!

radioverhalen