Interview met Sandra Isaksson van het Bedankt sorry hoera kaartenboek

Het Bedankt sorry hoera kaartenboekje is sinds kort verkrijgbaar. Met deze mooie en kleurrijke kaarten wordt het een koud kunstje om iemand te bedanken of te feliciteren. Het boekje is een samenwerking tussen Snor en de Zweedse ontwerper Sandra Isaksson. Claudette en Annemarieke wilden zo graag met haar samenwerken, dat ze een paar jaar geleden de stoute schoenen aantrokken en Sandra een mailtje stuurden. Inmiddels is boek numero drie in de maak. Claudette: ‘We vinden haar illustraties ontzettend leuk en mooi.’ Sandra maakte wat tijd vrij voor een paar vragen van Snor! 

Wie ben je?
‘Ik ben een grafisch ontwerper uit Zweden en ik woon momenteel in Engeland. Ik ontwerp veel producten voor mijn eigen lijn ISAK, zoals servies, behang en theedoeken en ben dol op boeken. Mijn stijl zou ik omschrijven als simpel, naïef, kleurrijk en Scandinavisch. Er zit altijd een flinke portie fun en gekkigheid in verwerkt. Ik woon al meer dan de helft van mijn leven in het buitenland en daardoor voel ik mij half Engels, half Zweeds. Ik hou heel erg van Zweden en alles wat er vandaan komt. Ik ben creatief, soms een beetje chaotisch en zit vol met ideeën. Ik ben bijna altijd vrolijk, ben gek op reizen en hou van koken en eten en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.’

Sandra Isaksson

Hoe ziet je werkplek eruit?
‘Ik werk vanuit huis en mijn studio zit in een voormalige garage in onze tuin. Alle muren zijn wit en er zitten drie dakkoepels in, die zorgen voor veel licht. De studio is gevuld met prototypes, samples en producten die ik heb ontworpen. Als ik naar buiten kijken zie ik bomen, bossen en vogels. Het is hier heel rustig en vredig en het doet me aan Zweden denken. Die rust heb ik nodig om lekker te kunnen werken. Op dit moment ziet mijn studio er een beetje rommelig uit. Er is altijd wel weer een idee dat ik wil uitwerken of een foto die moet worden gemaakt. Opruimen stel ik altijd uit tot er bezoek komt en ik wel moet.’

Bestaande-producten-ISAK
Bestaande producten van ISAK, te koop bij Beautiful Happy Things

Wat vind je zo leuk aan je werk als grafisch ontwerper?
‘Ik hou erg van tekenen en ontwerpen. Ik ben geïntrigeerd door balans en harmonie in vorm en kleur. Er zit altijd een stukje humor in mijn werk, waar ik zelf erg blij van word. Ik hou van dessins en heldere lijnen en vind het heerlijk dat ik hier elke dag mee bezig kan zijn.‘

Waar ben je nu mee bezig?
‘Ik ben net klaar met een aantal illustraties die ik heb gemaakt voor het Engelse merk Waitrose. Ze hebben een reeks nieuwe wasmiddelen ontwikkeld, die allemaal zijn voorzien van een gebloemde illustratie die ik heb gemaakt. Ik ben aan het schrijven en ontwerpen voor mijn eigen merk ISAK en ook voor andere merken. Volgend jaar komt er een kledinglijn van mijn hand uit in Japan en ik wil mijn food blog nieuw leven in blazen.’

Nieuwe producten van Sandra
De nieuwe Fmailjen serie van Sandra is binnenkort verkrijgbaar bij Beautiful Happy Things

Hoe heb je Claudette en Annemarieke van Snor leren kenen?
‘Ik kreeg een e-mail van Claudette en Annemarieke waarin ze me vroegen of ik een boek met ze wilde maken. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken! We werken inmiddels al weer aan het derde boek en stiekem zou ik ook wel een kookboek met ze willen maken. Wanneer ik niet aan het tekenen, schrijven of e-mailen ben, sta ik het liefst in de keuken. Met drie kleine kinderen is reizen niet meer zo gemakkelijk, maar door allerlei wereldgerechten te koken ben ik de ene dag in Spanje en de andere dag in Zweden. Ik kook graag met ingrediënten uit mijn tuin en de bossen rond ons huis. Vorige week heb ik een vinaigrette gemaakt van dennennaalden, paardenbloemen en brandnetels, die ik heb gebakken in knoflook. Het smaakt heerlijk met hert in jeneverbes en een visschotel met zeebaars!’

Kaartenboek-Uitgeverij-Snor
Bedankt-Kaartenboek

Het Bedankt sorry hoera kaartenboekje met jouw illustraties is net uit bij Snor. Welke illustratie is je favoriet?
‘Ik vind de illustraties met mensen erg goed gelukt en hou van de kaarten die een beetje brutaal zijn of provoceren. Ik ben een beetje moe van al die politieke correctheid, maar net zoals veel mensen maak ik me er ook schuldig aan. Mijn illustraties zijn mijn manier om daar een beetje tegenaan te schoppen.’

Bedankt sorry hoera kaartenboek

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

Bedankt sorry hoera kaartenboekje kopen?
Van kaarten kun je nooit genoeg hebben. En zeker niet al ze in zo’n mooi boekje zitten. Handig als je de buurvrouw wil bedanken voor het water geven van je planten, om een vriendin uit te nodigen voor een taartje of je lief te laten weten dat je het erg waardeert dat ‘ie je altijd gelijk geeft (ook als je het niet hebt!). Wil je het Bedankt sorry hoera kaartenboek kopen of cadeau doen? Dat kan op de website van Snor voor een heel fijn prijsje van maar € 9,95!

Sfeerfoto’s: Floor Roelvink