Snors Uitagenda

Ook deze week is er weer genoeg te doen en voor ieder wat wils. We gaan vrijdag naar de feestelijke opening van de solo tentoonstelling van Lobke van Aar, kunnen de mooiste zandsculptuur creaties bekijken in Sneek en vinden interessante poëzie lezingen in Rotterdam. En zondag kunnen we weer naar de Sunday Market, dit keer in Den Haag. Vinden we leuk!

Den Bosch: Solo Expo Lobke van Aar

Op vrijdag 12 juni is vanaf 20:00 de feestelijke opening van de eerste solo tentoonstelling van Lobke van Aar in Den Bosch. Zij heeft onder andere Snors boek Pubers! geïllustreerd. Bij deze expo zie je zowel oud, nieuw als nog niet eerder gepubliceerd werk van haar en natuurlijk ook de illustraties uit ons Snor boek. En geen écht feest zonder muziek: de singer-songwriter Eva van Pelt en De Nachtzusters zullen hier optreden. Kun je niet bij dit openingsfeest aanwezig zijn? De expo is te bezichtigen tot en met 28 juni. Ook leuk: de entree is helemaal gratis.

Afbeelding boek Pubers Uitgeverij Snor

De expo is te bezoeken in de Willem II fabriek. Op 12 juni vanaf 20:00 en 13 tot en met 28 juni geopend van 11:00-17:00. Klik hier voor meer informatie. 

Den Haag: Sunday Market

Kon je er vorige week niet bij zijn in Amsterdam? Niet getreurd! Deze zondag is de Sunday Market in Den Haag op het Plein bij het Mauritshuis en het Binnenhof. Het is van 12:00-18:00 en geheel gratis. Je vindt er kraampjes met onder andere interessante workshops, bijzondere producten en leuke activiteiten voor kinderen. Ook is er weer live-muziek.

Sunday Market Den Haag 14 juni

Beeld: Sunday Market

Sneek: Zandsculpturen Festival

Zaterdag 13 juni begint het festival in teken van de mooiste bouwwerken gemaakt van zand, met als thema dit jaar ‘Een reis rond de wereld’. Professionele kunstenaars stellen hun sculpturen hier ten toon tot en met 20 September. In twee weken tijd toveren zij van 800.000 kilo zand creaties die wel tot 8 meter hoog kunnen zijn! Je hoeft je hier zeker niet te vervelen, want er is genoeg te doen. Zo zijn er workshops (ook voor kinderen), live demonstraties en kun je er heerlijk eten en drinken.
Zandsculpturenfestival Sneek 2015

Het zandsculpturen festival is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00. Voor 4,50 heb je een regulier kaartje. De uitgebreide prijzenlijst en meer informatie vind je hier. Beeld: Zandsculpturen Festival Sneek

Rotterdam: Poetry international

HPoetry international Rotterdam festival 2015ou je van poëzie? Dan is dit festival zeker iets voor jou. Van 9 tot en met 13 juni wordt alweer de 46e editie gehouden door Poetry International Rotterdam. Hier worden zowel jonge talenten als verschillende grote namen gepresenteerd. Denk hierbij aan de Amerikaanse Kenneth Goldsmith, de Duitse Durs Grünbein en Tonnus Oosterhoff uit ons eigen kikkerlandje. Het festival bestaat naast voordrachten van verschillende festivaldichters ook ondere andere uit de prijsuitreiking voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. In het poëziecafe kun je even ontspannen en er zijn masterclasses waar de dichters je tips en tricks geven voor zowel het lezen als schrijven van poëzie.

Een ticket voor het Poetry Festival kost €15,- en koop je hier. De tijden verschillen per dag, deze en meer informatie over het festival vind je hier. Beeld: Poetry Festival Rotterdam

Nederland wordt overspoeld met leuke evenementen, festivals, attracties en mooie bestemmingen. Wij doen ons best elke week iets moois uit te zoeken, maar weten natuurlijk niet alles. Zit jouw favoriete uitje er niet tussen? Mail ons dan: pers@uitgeverijsnor.nl, en wie weet komt jouw tip in Snors Uitagenda.