HappyMakersBlog op de wereld van snor: gastblog 2/5

 

Bijna vakantie! Ik schreef het al in mijn vorige blog: we gaan voor instant-zomer-diy-happiness van weinig gedoe & snel klaar. Op Pinterest ben ik al gestart met portie vakantie-zin-maken! Je vindt daar o.a. deze illustratie van Debbie Powell.

HappyMakersBlog de wereld van snor Monique van der Vlist

Of je nu op vakantie gaat of niet, relaxt vertrekt of in de stress. Dit idee werkt altijd en is uiterst simpel. Namelijk gewoon leuke (vakantie)dingen op je muur of prikbord hangen. Liefst op een plek in huis die je vaak ziet. Zo denk je écht wel iedere dag, met een glimlach, aan wat voor fijns je te wachten staat.

Iedereen in huis doet mee! Neem als uitgangspunt de kaart van het gebied waar je heen gaat. De hele familie markeert op de kaart zijn reiswensen. Denk ook aan printjes met reistips om op te hangen, mooie kaarten e.a. vakantiesentimenten. Deze muur wordt gegarandeerd een feestje. Heb je toch behoefte aan een beetje ‘styling regie’ hang er dan een gezellige versiering bij zoals bv. hier de pinwheel van MeriMeri. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Ik heb wat snelle acties voor je ‘gefilterd’ via Pinterest en zelf gemaakt.

HappyMakersBlog de wereld van snor Monique van der Vlist

Knip, knip, knip en hang op! Happy teksten knippen uit landkaarten, oude tijdschriften of cadeaupapier. En denk alsjeblieft niet na over typografie, júist niet!

Lekker spontaan (bonkig) letters uitknippen dat werkt het best. Natuurlijk kun je helemaal los gaan op langere quotes maar dat vergt inderdaad wat meer precisiewerk. Samen uitknippen met je kinderen maakt het vakantiefeestje nog gezelliger én geeft spontaner knipwerk. 😉

HappyMakersBlog de wereld van snor Monique van der Vlist

Oude vakantiefoto’s doen het ook goed op je muur. Hier zie je mij een heel aantal jaar geleden op een van mijn favoriete campingplekken ‘ever’: Island in the sky (Canyonlands, Utah). Alleen al bij het zien van deze foto word ik gelukkig. 

HappyMakersBlog de wereld van snor Monique van der Vlist

Ook deze vlag is gemakkelijk uit een A4 te knippen. Hier knipte ik de vlaggetjes van versierpapier uit ‘het Papierboek‘. Hoe je de vlaggetjes handig in 1x uitknipt vind je onderaan dit blog.

HappyMakersBlog de wereld van snor Monique van der Vlist

  1. Aan het bindtouw van de geknipte ster hing ik een extra kraal.
  2. Deze ‘Amerika-punaises’ (middelste foto) maakte ik snel zelf door er washi tape op te plakken (de papierhanger is van Jurianne Matter).
  3. Extra vrolijk detail van deze vlaggetjes is de gele binnenzijde, zichtbaar wanneer je alleen de bovenzijde vastplakt van het papier.

 Windmolen gastblog De Wereld van Snor

Eerder maakte ik dit windmolentje voor een ‘Amerika-partijtje’ van mijn dochter. Deze hangt nu bij ons thuis op de vakantiemuur. Je kreeg vast al een vermoeden, je hebt hier namelijk te maken met een aan States-vakantie-verslaafde familie. 😉

Windmolen Gastblog De Wereld van Snor

Weet jij nog van vroeger hoe je zo’n windmolentje maakt? Voor de zekerheid hierbij de uitleg. Plus een knipplan voor de vlaggetjes.

Windmolen gastblog de Wereld van Snor 2

Beelden: HappyMakersBlog

Je vindt Monique en HappyMakersBlog via:

HappyMakersBlog
Pinterest : @happymakersblog
Instagram : @happymakersblog
Facebook : HappyMakersBlog