Blog Elsbeth: Laat mij maar de vader zijn

Laat mij maar de vader zijn

Eén van mijn eerste blogs over het moederschap eindigde ik met de zin ‘laat mij maar de vader zijn.’ Ik was zwanger van Keet en had wat koudwatervrees. De vaders kwamen op dat moment veel vrolijker op mij over dan de moeders. Inmiddels ben ik al tien jaar een echte moeder en wil ik al lang de vader niet meer zijn. Ik voel me prima thuis in de rol van moeder.

Maar… soms kijk ik naar mijn eigen man (en andere mannen) en denk ik dat wij moeders best wel wat van die mannen kunnen leren. Zo is mijn man veel beter in staat om in een vol druk huis, toch wat ruimte voor zichzelf te creëren. Hij kan de kleuter in een kwartier in bed krijgen, terwijl ik er minstens een half uur naast moet liggen, en hij is kampioen stoeien en werpen.

Er wordt mij wel eens gevraagd of er ook een club van relaxte vaders komt. Ik denk niet dat vaders zo’n club nodig hebben. Vaders zijn van nature toch gewoon veel relaxter dan wij? Ze concentreren zich op één ding en doen dat (of vergeten het). Terwijl de gemiddelde vrouw tien dingen tegelijk probeert te doen en zich dan afvraagt waarom de helft mislukt.

De club van relaxte vaders zal er voorlopig dus nog niet komen. Het boek Relax Papa! lijkt me ook overbodig. Maar het Vadersboek van Uitgeverij Snor lijkt me een prima alternatief. Geen boek om relaxter te worden. Wel om je nog wat beter te informeren over verschillende aspecten van het vaderschap. Het is niet alleen informatief om te lezen, maar is bovendien ook heel grappig!

Koop nu nog je laatste vaderdagcadeaus en gebruik de kortingscode ‘vadersdag’ voor gratis verzending. Ga direct naar onze speciale Vaderdag-winkelpagina.

 

Vaderdag

Beeld uit het Vadersboek