HappyMakersBlog op de wereld van Snor: Gastblog 3/5

HappyHamster

We mogen weer even vakantie vieren in dit blog. Ik ben een enorme papier en plaatjesverzamelaar. Gelukkig kwam daar Pinterest, want anders had je mij echt teruggezien in zo’n tv-programma over opruimen. Tijdens mijn vakanties is dat bewaren zonodig nog erger. Daarom in dit blog: oersimpele en snelle ‘zelfvouw-vakantie-mapjes’ voor het bewaren van je papierfrutsels.

Illustratie van Elizabeth Graeber.

HappyMakersBlog Monique Gastblog de Wereld van Snor

Weekend DIY boek, de kraal aan het bindtouw in van Soyz, Scrapbook kaartje van Sjakies, potlood, wow-washi-tape en pushpins

Kleine frutsels, verpakkingen uit het vakantieland, ik word er heel happy van. Daar kan geen officiële souvenirshop tegenop. In de vakantieweken verzamel ik er lustig op los. Tijdens rondtrekken en basic tentvakanties pluk ik de dag en komt het echt niet van enorme plak boekwerken. Al reizend ontpopt zich steeds weer hetzelfde dilemma: hoe krijg ik alles weer mee terug in het vliegtuig. Kortom, zaak om ter plekke keuzes te maken en te ruimen. Tijd voor mapjes!

HappyMakersBlog de wereld van Snor Monique

Beeld: O Pioneer 

Natuurlijk kun je overal de meest mooie mappen kopen (en daarvoor heb ik ook een gapend gat in mijn hand, no problem). Maar niets is handiger dan ter plekke van papier snel iets te vouwen. Zo kom je op zijn minst thuis met een portie gesorteerde gelukzaligheid en ligt het klaar voor de dag dat je er ooit een (plak)boek van gaat maken.

HappyMakersBlog Monique De wereld van Snor

Nat. parc ansichtkaart, verschillende entreekaartjes, cadeaulabelkaartje geïllustreerd door Anne van den Berg en helaas.. De marshmallow pen is meegenomen van een V.S. vakantie.

Monique HappyMakersBlog gastblog de wereld van Snor

Niks ingewikkelds aan het insteekmapje, oersimpelheid ten top. Dit is niet meer dan een gevouwen A4 waarmee je handige opbergvakken creëert. De map eromheen is een dubbelgevouwen stuk karton van een doos.

HappyMakersBlog de wereld van Snor gastblog Monique

Waar een ander tijdens zijn vakantie droomt over het starten van een B&B maak ik plannen voor het maken van de meest fantastische ‘Amerika boeken’ vol illustraties, foto’s en foldertjes met een grote zweem aan vakantienostalgie. Liefst zou ik er speciaal een tijdje voor overvliegen om het ter plekke te maken. Een mens moet dromen hebben. Daarom bekijk ik tot die tijd mijn buit in deze snelle-selfmade-bewaarmapjes en verzamel ik verder op mijn Pinterestboards vol Happy Travels.

HappyMakersBlog Monique de wereld van Snor

Dit mapje is ook van een oersimpele snelheid. Het is namelijk niet meer dan een 2 keer gevouwen vel A4 papier. Wel heb ik er een chique randje in geponst. En je ziet het goed: ook wij zijn gefotografeerd in de fotobus.

Meer ideeën voor (ingewikkeldere) bewaarboekjes vind je hier.

Je vindt Monique en HappyMakersBlog via:

HappyMakersBlog.com
Pinterest : @happymakersblog
Instagram : @happymakersblog
Facebook : HappyMakersBlog