HappyMakersBlog op de wereld van Snor: Gastblog 4/5

Ik ben geen stylish mens tijdens vakanties. Hoe minder uiterlijkheden, hoe puurder en zonder ‘moetjes’, hoe fijner de rust. Liefst in ‘no-nonsense-puur-natuur’ (die is tenslotte prachtig genoeg van zichzelf). En tòch kan ik het ook dán niet helemaal laten.

HappyMakersBlog

Beeld: Print van MintAfternoon verkrijgbaar via Etsy.

Zodra ik papier en plaatjes in handen heb, moet er gecombineerd worden. Dat gaat als vanzelf. Ik word zo blij van geordende rommeligheid, het inspireert mij tot de max. En waarin zie je dat mooier dan in vakantiedagboeken?

HappyMakersBlog

Beeld: Krambambuly

Zo zag ik deze week ook weer het mooie woord: Memory keepers. Daar ga ik graag in mee: ik laat je in dit blog en op pinterest graag een selectie Memory keepers en travel journals zien.

HappyMakersBlog

Beeld: Dit schetsboek is van fotograaf Chrisitan Borger

HappyMakersBlog

Beeld: ‘The Marais’ uit het reisdagboek van illustrator Jan Allsopp

HappyMakersBlog

Beeld: Een spread van dagboekkoningin Geninne D. Zlatkis

HappyMakersBlog

Beeld: Illustrator Stephanie K. Birdsong tekent over haar dagelijkse leven in New York

HappyMakersBlog

Beeld: Over memory keepers gesproken… Natuurlijk gebruik ik hier bewust deze prachtige print van Anki en Casper van Zilverblauw, hulde voor jullie vijf prachtige blogjaren #zilverblauw5jaar

Op het openingsbeeld van dit blog zie je een supersnelle diy Memorykeeper: vouw zelf een zigzag karton uit stevig karton. Je maakt snel bewaarplekken met bijvoorbeeld mini-envelopjes en doorzichtige etikettenklevers. Je kunt gaatjes perforeren om dingen aan vast te knopen. En door een simpele horizontale snee in het laatste karton te snijden, steek je zo een klein schrijfblokje in de achterzijde.
Nb. De woeste hond op de voorzijde is een print uit een oude campagne van de Amerikaanse winkelketen Target.

HappyMakersBlog

Beeld: Echt waar het bestaat; een schetssymposium! Op deze site vind je schetsboeken die daar zijn gemaakt.

HappyMakersBlog

Beeld: Mae Chevrette

Soms bekruipt je wel eens een angstaanjagend scrapbook gevoel in de ‘vakantiedagboek scêne’. Deze print vind ik er een beetje tegenaan schurken, prachtig gemaakt door Mae Chevrette. Kijk voor de inspiratie eens goed naar de randen. Wat het ook laat zien; je hoeft dus echt niet hele boekwerken aan te leggen. Hoeveel vrijheid spreekt er niet uit deze enkele print?

HappyMakersBlog

Beeld: Instagram account @mydocumentedlife 

Ik heb denk ik een tijdje onder een steen gezeten; hadden jullie gehoord van de Midori notitieboekjes? Oké, ik heb het langs zien komen in een mailing van Buitendelijntjes, maar nu pas viel bij mij het kwartje. Die totale cultus eromheen heb ik echt gemist, maar het is zeker inspirerend om te volgen of zelf zo’n mooi boekje op je verlanglijstje te zetten. #midori

HappyMakersBlog

Beeld: Het Pocket Herbarium is Snors boekje van Saskia de Valk en Maartje van den Noort. In het boek kun je blaadjes en bloempjes plakken.

Ik had vroeger een oudtante; mijn grote voorbeeld als het gaat om vakantievieren én vakantiedagboeken bijhouden. Samen met haar man kon zij als geen ander vakantie vieren. Het waren intense genieters. Iedere dag werd er trouw geschreven en geplakt in haar dagboek, wikkels van flesjes afgeweekt, bonnetjes meegenomen en vooral ook boeken vól te drogen bloemetjes gelegd. Altijd als ik dus iets zie over droogbloemen denk ik aan mijn tante Nies & oom Arie en de mooie Italiaanse vakanties die we samen vierden toen ik nog klein was.

HappyMakersBlog

Beeld: Op Abouttoday.co.uk vind je de reisdagboeken van illustrator Lizzy Stewart

Schrik niet hè! Ik laat je nu dagboeken zien van illustratoren, de hoogte van de lat bepaal je zelf. Het is tenslotte vakantie. Je kunt van scratch af aan beginnen met je dagboek, maar ook gebruik maken van voorgedrukte boeken.

Op mijn pinterest vind je een board vol met te kopen vakantie (dag)boeken, maar ook een board met meer inspirerende traveljournals en memory keepers.

Je vindt Monique en HappyMakersBlog via:

HappyMakersBlog.com
Pinterest : @happymakersblog
Instagram : @happymakersblog
Facebook : HappyMakersBlog