Snors uitagenda

Houd je van mosselen? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Utrecht dit weekend. Barbecue- en countryfans kunnen hun geluk niet op in Den Haag en iedereen die zich weer even kinds wil voelen kan terecht op het Springkussenfestival, ook in Amsterdam. Voor eigenlijk van alles en nog wat kun je terecht op de Local Goods Market, die dit weekend aan een nieuw seizoen begint.

Openingsbeeld: Big Texas BBQ

Amsterdam: Local Goods Weekend Market

Zaterdag 29 augustus start het nieuwe seizoen van de Local Goods Markets in De Hallen Amsterdam. Dit hele weekend vind je ambachtelijke, hand- en huisgemaakte producten van leuke, jongen merken van Amsterdam en omstreken. Je kunt hier voor vanalles en nog wat terecht, van meubels, food tot kleding. Heb je bijvoorbeeld een balkon? Hier is je eigen balkonbar (handig voor je glaasje wijn!). Verder verkopen ze onder andere chocolade, thee, bieren en homemade worsten. (P.s., deze laatste twee kun je ook zelf leren maken op het Snorfestival 20 september!).

local goods market amsterdam uitagenda snor

Beeld: Pakhuis de Zwijger
Wanneer: zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus van 12:00-17:30 (twee weekenden per maand). Locatie: De Hallen Amsterdam, Hannie Dankbaar Passage 33, 1053 RT in Amsterdam. Gratis entree. Klik hier voor meer informatie.

Utrecht: Mosselfestival

Mosselliefhebbers opgelet: zondag 30 augustus is het Utrechtse Mosselfestival op het Lucas Bolwerk. Je kunt hier genieten van Zeeuwse mosselen, lekkere wijntjes en biologische bieren. De Utrechtse schrijvers Vincent Bijlo en Jerry Goossens zijn ook van de partij, zij zullen het mosselfestijn openen. Met optreden van -hoe toepasselijk- het zeemanskoor Deining. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, zij kunnen lekker tekeer gaan op het springkussen. Voor een portie mosselen betaal je €4,- aan de kraam en de entree is gratis. Houd je niet zo van mosselen? Er zijn ook oesters. Eet smakelijk!

mosselen mosselfestival utrecht snor uitagenda

Beeld: Het Utrechtse Mosselfestival
Waar: Het Lucas Bolwerk, Lange Jufferstraat 62 in Utrecht. Wanneer: zondag 30 augustus, van 14:00-20:00. Gratis entree. Klik hier voor meer informatie.

Amsterdam: Het springkussenfestival

En over springkussens gesproken… Wie zegt dat deze alleen leuk zijn voor kinderen? Dit hele weekend is in Amsterdam het springkussenfestival voor volwassenen met 7500m2 aan opblaasplezier! Voel je weer helemaal kinds met naast de springkussens ook nog stormbanen, slides, bumper balls, base jumps en ballenbakken. Ook kun je jouw skippybalskills hier tonen met de skippyballenrace of meedoen met de disco bingo. Of maak een duik in de ballenbak! Er zijn diverse stages met DJ’s zodat je ook nog een dansje kunt wagen zodra je bent uitgesprongen.

springkussenfestival amsterdam uitagenda snor
Beeld: Springkussen Festival
Wanneer: 29 en 30 augustus, van 14:00-23:00. Prijs: €34,50.  Koop hier je kaartje. Locatie: Sportpark Sloten. Er zijn onder andere pendelbussen beschikbaar, lees hier hoe je het best kunt reizen. Leeftijd: 18+. Klik hier voor meer info.

Den Haag: Big Texas bbq

De grote markt in Den Haag wordt 28 en 29 augustus omgetoverd tot de jaarlijkse Big Texas BBQ. Zoals Big Texas BBQ al zegt: ‘Hou je stetson stevig vast en snoer je sporen nog wat strakker aan, want dit jaar is de barbecue bigger, vuiger, groter en ruiger dan ooit!’. Naast schransen kun je hier ook dansen op de line-up in de Big Texas sferen: van de Ukuladies met hun ukele-versies van countrykneiters tot de Stringcaster. Het festival heeft ook wat activiteiten voor kinderen op de programmering staan. Zo kunnen kleine rednecks (vanaf 6 jaar) graveren met vuur bij de Houtbrander. Yihaaa!

bigtexasbbq snor uitagenda den haag
Beeld: Big Texas BBQ
Wanneer: vrijdag 28 augustus van 16:00-00:30 en zaterdag 29 augustus van 15:00-00:30. Locatie: Grote Markt, 2511 BG, Den haag, Klik hier voor de complete line-up en meer info.