Snors uitagenda

Nu alle drukte rondom het Snorfestival weer voorbij is, is het tijd voor andere leuke evenementen, hotspots en marktjes. Met in oktober extra aandacht voor tekenen met het wereldwijde The Big Draw festival. Verder kijken we nostalgisch een film vanuit de auto bij drive-in Driving North en is er weer een gezellige editie van the Sunday Market. En, er is ook nog een openingsfeestje van een heel mooie winkel: Buiten de Lijntjes in Wolvega.

Openingsbeeld: Museum Boijmans Rotterdam

The big draw

Oktober is wereldwijd tekenmaand. Er wordt over heel de wereld her en der aandacht besteed aan het bijzondere festival The Big Draw. Op verschillende plekken in Nederland vind je workshops en tekenactiviteiten en iedereen kan meedoen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan het tekenen te krijgen, dus neem vooral je buurman, achternicht en opa mee. Het festival duurt heel de maand oktober, maar op de volgende locaties kun je dit weekend al terecht: Jordaan (Amsterdam), Rotterdam, Heemskerk, Alkmaar, Eindhoven, Groningen en Ulft. Staat jouw woonplaats er nog niet tussen? Geen probleem, dikke kans dat jouw stad of dorp later deze maand aandacht besteedt aan het festival. Hier vind je alle The Big Draw evenementen. En anders pak je gewoon zelf potlood en papier.

the big draw 2015 nederland snors uitagenda
Beeld: Campaign for drawing
Waar: hier vind je een overzicht met alle deelnemende plaatsen in Nederland. Tijden en data verschillen. 

 

Amsterdam: Driving North

Met dit lekkere nazomerse weer is het zonde om in een bedompte bioscoop een filmpje te kijken. Nee, dan beter naar de jaarlijks terugkerende Driving North in Amsterdam-Noord te gaan op de NDSM werf. Romantiek, spanning, actie, humor en spanning: het is allemaal te zien op het grote scherm buiten. Heb je geen auto? Geen enkel probleem, er zijn speciale stoelen voor mensen die op de fiets of de benenwagen komen. En als je geen autoradio hebt, kun je een koptelefoon lenen. Voordat de film begint, is er fijne muziek, lekkere (alcoholvrije) drankjes, geroosterde marsmallows en BBQ-food. Voor kinderen is er een speciaal programma overdag in de weekenden waar zij mooie zeepkisten kunnen bouwen en taart kunnen eten – dat laatste mogen de volwassenen natuurlijk ook ;). Als de zeepkist dan af is, kunnen ze vanuit hun eigen bouwwerk een leuke kinderfilm bekijken. Bekijk hier het kinderprogramma.

driving north amsterdam snors uitagenda auto''s biosBeeld: Driving North
Wanneer: donderdag 1 t/m zondag 11 oktober, terrein vanaf 17:00 geopend. Film start om 20:30.  Klik hier voor het programma. In de weekenden is er een kinderprogramma beschikbaar. Prijs auto: €25,-, prijs los p.p. zonder auto: €10,-. Tickets kun je hier bestellen. Waar: naast het NDSM terrein, Papaverweg 56. 

 

Amsterdam: Sunday market

Deze gezellige markt vindt zondag 4 oktober weer plaats in Amsterdam. Je kunt hier shoppen voor fashion, design en art en jezelf verwennen met allerlei lekkernijen. Met optredens van o.a. Guilty Johnny en diverse singer-songwriters. Een bijzondere editie dit keer, met als thema Dierendag. Kinderen kunnen zich laten schminken (als een dier) en de Broodkunstclub leert ze dierenmaskers maken. Ook is er de workshop ‘Pimp my dog’. Je mag hiervoor je echte hond thuislaten, hoor. Je maakt hier je eigen niet-blaffende versie van (recycled) materialen. Klik hier om te bekijken welke workshops je nog meer kunt volgen.

sundaymarket snors uitagenda

 

Beeld: Sunday Market
Gratis entree. Wanneer: zondag 4 oktober (12:00-18:00). Locatie: Cultuurpark Westergasfabriek, 1014 BE Amsterdam. Klik hier voor meer info. 

 

Wolvega: Buiten de Lijntjes

Winkel Buiten de Lijntjes opent dit weekend hun nieuwe winkelpand in Wolvega. Speciaal hiervoor ontwierp Zilverblauw een poster die je cadeau krijgt bij een aankoop dit weekend. Buiten de Lijntjes verkoopt nu ook #shoothetboek en onze chocolade!

wolvega zilverblauw
Beeld: Zilverblauw

Wanneer: Dit weekend is de winkel geopend van 9.30 – 12.30 uur en 13.30 – 17 uur. Waar: Buiten de Lijntjes, Hoofdstraat West 36A, Wolvega.