Recept: Spicy garnalen salade

Woensdag receptdag! Deze week de Spicy Garnalen Salade met onder andere avocado en koriander. We hebben dit spicy gerecht geplukt uit Yvestown in de Keuken, geschreven door blogger Yvonne Eijkenduijn (bekend van haar blog Yvestown).

yvestown in de keuken karin steve spicy garnalensalade recept snor
Beeld: Uit Yvestown in de Keuken. De keuken van Karine en Steve van Bodie en Fou

Benodigdheden voor 8 personen:

100 gram bulgur // 1 bosuitje // 1 avocado // 4 eetlepels olijfolie // sap van ½ citroen // 2 eetlepels zoete chilisaus // ½ theelepel gemalen komijn // 200 gram grote, gekookte en gepelde garnalen // handvol verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een kom en giet er twee keer zoveel kokend water bij. Dek af met een bord tot de bulgur al het water heeft geabsorbeerd. Snijd de bosui en avocado in stukjes. Meng olijfolie, citroensap, chilisaus en komijn door de avocado, bosui en garnalen. Bak de bulgur nog even op in een koekenpan met een klein laagje olijfolie totdat de korrels goudbruin zijn. Meng alles in een kom en garneer met de koriander.

Eet smakelijk!

Smaakt deze Spicy Garnalen Salade naar meer? Yvestown in de Keuken, het prachtige kook- en keukenboek van blogger Yvestown, kun je hier bestellen voor €19,95 (excl. verzendkosten).

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.