baby i was børn this way

Een tijd geleden stuitten we op een nieuw synth-popliedje genaamd 10,000 Emerald Pools van BØRNS. Leuk! Wij zijn altijd fan van synth-popbands. Het duurde alleen even voor we ons realiseerden dat de zangeres een zanger was: Garrett Borns. Maar dat maakt de muziek eigenlijk alleen nog maar leuker.

Garrett Borns is een geboren entertainer. Zo was hij vroeger tijdens het avondeten meer bezig met zingen en dansen dan met eten, “That’s probably why I’m so skinny”, grapt hij in een interview. Toen hij tien jaar was, werd hij geboekt als goochelaar op feestjes en het duurde slecht een paar jaar voor hij zijn volle aandacht richtte tot het maken van muziek. Hij verhuisde van Michigan naar New York City en van NYC naar Los Angeles, waar hij tot op de dag van vandaag nog in een boomhut-Airbnb woont. Daar schreef hij zijn eerste hit 10,000 Emerald Pools. Hoewel het verwijst naar een adres is Las Vegas, heeft het daar niet zoveel mee te maken. Borns visualiseerde een lied over liefde en het gewichtsloze gevoel dat daarmee gepaard gaat. Het resultaat was dit nummer.


BØRNS stond begin dit jaar op showcasefestival South by South West in Texas en gooide daar hoge ogen. Hij werd meteen voor allerlei festivals geboekt, waaronder Down the Rabbit Hole in Nederland. 16 oktober kwam zijn debuutalbum Dopamine uit met onder andere de hits 10,000 Emerald Pools en Electric Love. Binnenkort geeft hij zijn eerste podiumshow in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van BØRNS en andere leuke muziek?
Volg dan onze Spotifylijst snorrige deuntjes!
Volg BØRNS instagram!