Recept: Eggs benedict

Ontbijten is da bomb. Deze week een klassieker voor jouw ontbijtreceptenrepertoire: Eggs Benedict. Een gepocheerd ei onder een zachte deken van Hollandaise saus. Met dit recept van blogger Yvestown uit het Weekend Ontbijtboek begin je de dag meer dan plezant, allez!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

Hollandaisesaus:
2 eierdooiers // 1 el warm water // sap van een halve citroen // snuf zout // 115 g ongezouten boter

Overige ingrediënten:
3 sneetjes wit brood // 2 plakjes runderham // 1 kakelvers ei // zout en peper naar smaak

Bereidingswijze voor de Hollandaisesaus:

Mix eierdooiers, water, citroensap en zout in een blender of met een garde. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Blijf roeren en laat de boter niet bruin worden. Voeg de boter toe aan het eiermengsel en klop (of mix) tot de saus mooi glad en dik is.

En verder… 
Rooster het brood. Druk er met een glas rondjes uit, zodat je een stapel van drie rondjes geroosterd wit brood hebt. Wissel brood en ham af en pocheer het ei (bekijk hier hoe). Giet de hollandaisesaus over het ei.

weekend ontbijtboek cover recept yvestown snor

In het Weekend Ontbijtboek staan 52 leuke en verrassende ontbijtrecepten. Je kunt hier het boek van blogger Yvestown bestellen.