Recept: Vijgen uit de oven met tijm, kaas en coppa di Parma

Woensdag receptdag, met deze week een verleidelijk recept uit het nieuwe Snor-boek Proef de Liefde van Anya van de Wetering met recepten van Anne Fleur Sanders. Liefde gaat door de maag, dus geniet samen van deze Vijgen uit de oven met tijm, kaas en coppa di Parma.

Openingsbeeld: Proef de liefde – Arjan Benning

Benodigdheden:
2 verse vijgen // olijfolie extra vierge // zwarte peper // paar takjes verse tijm // stukje stevige blauwe kaas en/of zachte geitenkaas / 8 plakjes Coppa di Parma

De vijg is een van de meest bekende afrodisiaca. Hij wordt gekoppeld aan vruchtbaarheid en lichamelijke liefde, voornamelijk vanwege de vorm en kleur. Dit gerecht combineert zoet en hartig.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°C. Was de vijgen en snijd er de harde steeltjes af (de schil kan gewoon gegeten worden). Snijd elke vijg in vier á zes partjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie en zwarte peper. Steek er de takjes tijm tussen. Zet de vijgen ongeveer 15 minuten in de hete oven tot ze heerlijk zacht zijn geworden en een goudbruine gloed hebben. Serveer ze met de kaas en plakjes coppa di Parma.

Eet smakelijk!

cover proef de liefde anya van de wetering arjan benning anne fleur sanders uitgeverij snor kookboek

Trek in nog meer gerechten om samen met je lief te delen? Proef de Liefde van Anya van de Wetering (bekend van o.a. de Soepkalender) kun je hier bestellen voor €19,95 (excl. verzendkosten). Met 25 verleidelijke recepten van Anne Fleur Sanders, fotografie van Arjan Benning en gedichten van Ingmar Heytze. 

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.