Uitagenda

Het heerlijk avondje en kerst komen steeds dichterbij, en als je nog geen cadeaus hebt ingeslagen slaat de stress misschien al toe. Geen paniek, er zijn weer volop leuke (kerst)marktjes te vinden. En in Amsterdam is er weer een Foodfestival met foodtrucks in overvloed: smullen maar!

Openingsbeeld: Foodfestival Amsterdam – Mister Mais Guy

 

Amsterdam: Foodfestival

Nog tot en met zondag 29 november is het gratis Foodfestival in de RAI in Amsterdam. Je smaakpupillen kunnen hun geluk niet op met de 70 foodtrucks en verschillende leuke pop-up restaurants, zoals het vega Meatless District Amsterdam. Liever zeevruchten? Dan moet je zeker een kijkje nemen op het Zeefoodplein waar een giga Fruit de mer toren staat. De lekkerste bieren vind je op het Bijzondere Bierenplein en fijne wijnen bij het wijntheater. Als je zelf aan de slag wilt met food, kun je een van de workshops volgen. Zo kun je, geheel duurzaam, je eigen pompoen pickle maken met oude conserveringstechnieken. Muziek hoor je onder andere van De Platenbus met kekke muziek van vynil en bij het open podium van het ELLE Eten plein.
Voor de kleine fijnproevers is het Kidsplein ingericht, waar ze zich kunnen laten schminken, een workshop Marsepein kunnen volgen, lekker kleuren of met groente en fruit creatief aan de slag kunnen. Wordt het eten van laatstgenoemde ook gelijk leuker voor ze, hopen we dan.

foodfestival amsterdam rai curryvan uitagenda snor
Beeld: Foodfestival Amsterdam – Hansin Curryvan
Wanneer: Van 26 t/m 29 november. Vrijdag: 17:00-23:00 (Thank god it’s Friday!), Zaterdag: 12:00-23:00 (Familyday!), Zondag: 12:00-21:00 (Lazy Loungey Sunday). Waar: RAI Amsterdam. Prijs: gratis entree. Herbruikbaar glas kun je kopen voor 1 munt (€2,50). Klik hier voor meer info. 

 

Leiden: Original market

Op deze december editie van ORIGINAL market kun je zaterdag 28 november originele cadeautjes shoppen voor de feestdagen in Leiden. Met veel handmade en vintage producten en biologisch en fair trade eten bij de verschillende kramen. Je kunt hier terecht voor onder andere (woon)accessoires, kleding en schoenen en kinderspulletjes. Maar ook voor lekkere handgemaakte zeep en crèmes en materialen zoals stoffen en vilt zodat je thuis zelf aan de slag kunt. En met de winterse lekkernijen krijg je het vanzelf al gauw warm.

original market snors uitagenda
Beeld: ORIGINAL Market
Wanneer: Zaterdag 28 november van 11:00-17:00. Waar: Steenstraat 1, Leiden. Gratis entree. Klik hier voor meer info. 

 

Oud-Beijerland: Post21 minimarkt

Deze kleinschalige, gezellige markt is zeker een bezoekje waard zaterdag als je nog cadeautjes moet shoppen. De Post21 minimarkt stroomt over van creativiteit, met verschillende ondernemers die hun handgemaakte spulletjes verkopen. Van keramiek tot knuffelbeesten en van sieraden tot tassen. Op het gebied van food kun je hier vooral terecht voor biologische en veganistische hapjes of gezonde snacks. Hoef je je ook niet achteraf schuldig te voelen als je een zak koeken wegwerkt 😉

mosterd en meer post21 minimarkt snors uitagenda jam
Beeld: Post21 Minimarkt (Mosterd en Meer)
Wanneer: Zaterdag 28 november van 10:00-16:00. Waar: Post 21 Karel Doormanstraat, Oud-Beijerland. Klik hier voor meer info. 

 

Utrecht: (H)eerlijk Händelstraat 

Op zaterdag 28 november vindt de tweede editie van (H)eerlijk Händelstraat plaats in Utrecht. Ook op deze gezellige streekmarkt met lokale ondernemers die producten uit de streek verkopen kun je goed shoppen voor de feestdagen. Met (h)eerlijke producten zoals (woon)accessoires, speelgoed en sieraden. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten georganiseerd, zodat ze zich niet hoeven te vervelen terwijl jij naar hartelust winkelt. Zo kunnen ze zelf een kaarsje maken in verschillende kleurtjes en vormpjes.

HISA Utrecht snors uitagendaBeeld: (H)eerlijk Händelstraat
Wanneer: Zaterdag 28 november, van 10:00-16:00. Waar: Händelstraat, Utrecht. Gratis entree. Klik hier voor meer info.   

 

Deventer: Zeldzaam mooi winter evenement

Op zondag 29 november vind je in de fabriekshal in Deventer, die fijn verwarmd is, het Zeldzaam mooi winter evenement. Ook hier vind je mooie producten uit de regio die handmade zijn of tweedehands. Wanneer je trek krijgt kun je een bezoekje brengen aan een van de foodtrucks die buiten staan. Er zijn leuke activiteiten voor de kleinste bezoekers, zoals schminken. Er zijn live optredens van muzikanten en theatervoorstellingen die je kunt bekijken.

kim buining zeldzaam mooi deventer zeep snors uitagendaBeeld: Zeldzaam mooi winter evenement – Kim Buining
Wanneer: Zondag 29 november, van 11:00-17:00. Waar: Kamperstraat 1, Deventer. Gratis entree. Klik hier voor meer info.