Babyspel: meer dan spelen met baby’s

Eén van de boeken die we 24 april lanceren is Babyspel: een boek vol spellen die je met baby’s van 0 t/m 2 jaar kunt doen. Maar we zetten het boek nu al in de schijnwerpers in verband met de Week van het Jonge Kind.

De Week van wat voor kind?
De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met allen die betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is.

En laat Babyspel nou helemaal in de ban staan van de eerste levensjaren van een kind.

Babyspel 3D e1460544054789 Auteur Danielle de Tombe – van Laar onderstreept het belang van spelen: “Ik zou het geweldig vinden als alle lezers door Babyspel geïnspireerd raken om een maand lang minstens 10 minuten per dag écht met hun baby te gaan spelen. Dus zónder onderbrekingen, televisie en telefoons uit, Sommige ideeën zijn heel simpel, goedkoop en direct uit te voeren. Andere projecten vragen iets meer voorbereiding en handigheid. Of geven misschien wél wat rommel in huis. Het is de bedoeling dat elke ouder iets vindt in dit boek, waar hij of zij enthousiast mee aan de slag gaat. Een spelende ouder is namelijk een leuke, ontspannen ouder! Met een speelse aanpak kun je lastige, stressvolle situaties ombuigen. Maar spelen met je kind is bovenal essentieel voor zijn ontwikkeling. Het heeft zoveel positieve effecten: het stimuleert de grove en fijne motoriek, de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling, de taal en creativiteit. Maar álle activiteiten zullen de band tussen ouder en kind versterken en veel plezier opleveren!”

Wat Danielle zegt dus. Benieuwd naar de spellen? Hieronder hebben we er eentje uit het boek gedeeld.
Babyspel is verkrijgbaar in leuke cadeauwinkels- boekhandels en in onze webshop.

Koop het boek hier
Spel 8 Babyspel
Vormgeving en illustraties uit het boek zijn gemaakt door Vera Bertens, www.franjedesign.nl