Studio Raap: liefde voor insecten

Een pizza met insecten-topping. Lekker! Toch? Proef het op het Snorfeest zondag 24 april! Want daar geeft Studio Raap met het KinderStookCafé een workshop pizza maken, waarbij je je eigen pizza rolt, belegt en versiert. Durf jij het aan je pizza af te toppen met sprinkhanen of meelwormen?
Voor de vegetariërs organiseert Studio Raap een heuse insectenbouwplaats. Maak een hotel voor bijen en wespen met lekkere slaapplekjes, VIP spots en een pent house, in Snor-style natuurlijk.

Wie is Studio Raap?

Studio Raap is Nienke van den Berg: juf, ideeënbedenkster, auteur, mama en (freelance) boerin. Met Studio Raap inspireert ze kinderen en volwassenen met uitdagende activiteiten en​ educatief materiaal, zoals ​de Kindermoestuin​, ​workshops voor leerkrachten, het KinderStookCafé​ en ​de Van Grond tot Mond bus. Allemaal verrassende concepten en producten met een natuurlijk tintje. Haar streven is mensen te raken met iets lekker​s​, mooi​s,​​​​​ liefs ​of nieuws. ​En dat is precies wat ze op het Snorfeest gaat doen, met insecten​!​

Maar ik hou niet van insecten
Pocket Insectenboek
Beeld uit het Pocket Insectenboek

Onzin! Die harige pootjes, lange voelsprieten en zwarte oogjes zijn hartstikke schattig! Of in ieder geval nuttig. Nienke: “Insecten zorgen voor de bestuiving van mooie bloemen en lekker eten. Neem nou de bij, mijn lievelingsinsect, die zorgt voor de bestuiving van een groot deel van ons voedsel en voor die van veel wilde planten. Daarnaast maken bijen heerlijke honing​!​ Ten slotte zijn insecten niet alleen super nuttig, maar ook lekker krokant én gezond.”

 

Ben je al overtuigd? Kom dan insectenhotels bouwen en insecten-pizza eten. Of kijk op de Facebookpagina van Studio Raap voor leuke​ Raap activiteiten​ bij jou in de buurt.

Insectenboek_3D

Wil je meer weten over insecten? Kom langs en neem een kijkje in het Pocket Insectenboek dat we op het Snorfeest zullen lanceren. Met prachtige illustraties van Maartje van den Noort en inspirerende teksten van Gerard Janssen, inclusief Haiku les! Het boek is vanaf 10 mei beschikbaar, maar hier alvast voor te bestellen.