Workshop Foodfotografie Krautkopf

Vanwege de komst van de bloggers Yannic Schon en Susann Probst, fotografen en auteurs van het boek Bieslook & Polenta dat we vorige week lanceerden, organiseerden we samen met Delicious.magazine en Krautkopf de workshop Foodstyling- en Fotografie in de Snorfabriek. Deze vond plaats in de Snorkas op zaterdag 29 oktober 2016 en was binnen no time volgeboekt. (Foto’s in deze blogpost zijn van Krautkopf.)

Fotografie workshop Krautkopf

snor_workshop_072

Yannic en Susann maken al hun foto’s in hun Berlijnse appartement waar ze een groot raam aan de zijkant hebben. Om de cursisten precies dat te leren wat ze thuis ook doen, was d dus net zo’n plek nodig in de Snorfabriek.  Met hulp van Klaas van Kye Ierdewurk, die ook het keramiek maakte voor de workshop, schroefden we de platen uit de sponningen van de Snorfabriek (zwaar jongen!) en voilà, daar was de perfecte setting.snor_workshop_075

 

In de ochtend theorie in de Snorkas, met eten en drinken van Madame Charlotte, ’s middags koken, stylen (onder andere met linnen en porselein van Dille en Kamille en fotograferen. Aan het eind de nabewerking in de app Lightroom op de computer.

snor_workshop_086

snor_workshop_069

Ondertussen vond er in de Flowkas nog een andere workshop fotografie van Urlaub plaats, fotografeerde Timo Pisart nog en filmden Jessy Kneefel en Wiel Wijnen, aten ook wij die lunch van Charlotte met een restje wijn en potten kruidenthee, maakten een beetje schoon en namen de lancering van het boek Bieslook en Polenta de dag ervoor van voor tot achter door.  Want ook dat moet gebeuren hè.

snor_workshop_097

snor_workshop_087

snor_workshop_101

snor_workshop_109snor_workshop_094snor_workshop_079