Lancering Bieslook & Polenta

Vorig jaar, op bezoek bij onze vrienden van Coppenrath Verlag in Münster, liet de uitgever ons een prachtig boek zien dat bij hen was uitgebracht: Krautkopf. Een vegetarisch kookboek bol van de meest waaaahnsinnige foto’s. Waar wij eigenlijk zelden ideeën uitbrengen van anderen, laat staan rechten aankopen uit het buitenland, waren we op slag verliefd op dit boek. We konden ons geluk niet op toen we als Snor dit boek in het Nederlands mochten uitgeven.
snor_boekpluskas_068

Misschien ken je ze allang, een van de meeste succesvolle (en mooiste!) foodblogs van Duitsland: Krautkopf uit Berlijn. Van de fotografen Susann Probst en Yannic Schon. Meer dan 88.000 volgers op Instagram, een app, en een kookboek dat talloze prijzen in de wacht heeft gesleept. En dat allemaal in drie jaar tijd. Maar ze maken dan ook betoverende foto’s, kijk zelf maar in hun boek Bieslook & Polenta, dat we op 29 oktober lanceerden in de Snorfabriek, Utrecht.snor_kk-lunch-boek_014

Spannend

Spannend was het maken van dit kookboek wel, alleen al hoe vertaal je daslook in het Nederlands en tofurolletjes, waar koop je die? En wat zijn het in godsnaam?? Met hulp van de vertalers en Madame Charlotte was de vertaling begin deze zomer klaar. Ondertussen hadden wij Yannic en Susann (de auteurs en fotografen uit Berlijn) gecharterd om eind oktober naar Nederland te komen voor de lancering. Delicious Magazine was enthousiast en deed een voorpublicatie en met z’n allen besloten we dat het superleuk zou zijn als Krautkopf op zaterdag een delicious.workshop Foodstyling en Fotografie zou kunnen geven. Bij ons in de Snorfabriek!

snor_kk-entree-fabriek_066

Zenuwachtig

Hoe dichterbij de aankomst van Yannic en Susann, hoe zenuwachtiger wij werden. De Snorfabriek was nog lang niet af! Zag de entree er wel sfeervol genoeg uit, hadden we alle spullen, zouden ze willen fietsen in Utrecht en zou het eten wel gezond en goed genoeg zijn? En toen stonden ze daar op ons te wachten voor de Hema in de stationshal, afgelopen donderdag. En inmiddels zijn ze al weer terug in Berlijn. Wat waren het bijzonder leuke dagen. En wat zijn Susann en Yannic lieve, grappige, relaxte en talentvolle mensen. En helemaal niet zo streng in de leer als we dachten, haha. Wat was het leuk om ze te leren kennen en wat zijn we trots dat wij hun Nederlandse uitgever zijn!Gedekte tafel bloggerslunch Krautkopf @Snorfabriek

 

 

snor_workshop-mariekeverdenius_017Bloggerslunch

Op vrijdag was een bloggerslunch in de Snorkas in de Snorfabriek waarvoor The Holy Kauw Company gerechten klaarmaakte uit het boek en de tafel prachtig dekte met onder andere tafellinnen van Dille en Kamille. De dochter van Arno en Mireille hielp mee en stal de show met haar feestelijke truitje.snor_workshop_024

 

 

 

 

 


snor_workshop_044kyra
snor_workshop_lunch-kk-kletsen

 

Snorfabriek
Snorfabriek

Lanceringsdiner

Vrijdagavond een diner met onze ‘eigen’ Madame Charlotte die de sterren van de hemel kookte uit het boek, samen met haar meisjes de tafel zo mooi dekte (met jaja, wederom het tafellinnen van Dille & Kamille, maar dan in denimblauw). De meisjes werkten de hele avond keihard om iedereen van eten te voorzien. Caroline Quist van cafe Helene (boven boekhandel Quist) introduceerde Yannic en Susann en vertelde waarom zij Bieslook & Polenta zo’n fijn boek vindt: omdat het niet gaat over hoe je met gezond eten zo dun mogelijk kunt worden, maar over tafelen met vrienden en samen genieten van goed eten. Tussen de gangen werden Susann en Yannic door Fusina Verloop (Kookboek van het Jaar) geïnterviewd en vertelden zij over hoe het allemaal begon. Dat hun blog eigenlijk een portfolio was voor hun foodfotografie, maar dat mensen zo graag de recepten wilden weten. Gerard van Easy Aloha’s draaide fijne plaatjes en de wijn van Vive le Vin smaakte meer dan prima bij het eten.

Meer foto’s van het lanceringsdiner en van de Foodfotografieworkshop op zaterdag én twee filmpjes vind je de komende dagen op ons blog en de socials.

foto: www.kraut-kopf.de
foto: www.kraut-kopf.de

snor_workshop_diner-kandelaars064

 

En nu zijn er deze prachtige foto’s (allemaal gemaakt door Krautkopf zelf) en willen we iedereen bedanken die deze dagen zo bijzonder heeft gemaakt.

Dank lieve Susann en Yannic voor jullie komst, het was super!

En ook heel veel dank aan de volgende mensen:

(laat aub weten als we iemand vergeten zijn!)

 • Dille & Kamille voor stylingspullen voor de workhop (mooi porselein!) en hun tafelkleden- en servetten
 • Mme Charlotte en haar lieftallige team voor het koken op vrijdagavond en zaterdag tijdens de workshop. En omdat we altijd op je kunnen rekenen, Charlottem! En wat heeft je leuke personeel weer keihard gewerkt.
 • Kye Ierdewurk voor het keramiek dat we ochten gebruiken voor styling tijdens de workhop
 • The Holy Kauw Company voor de styling en het klaarmaken van de o zo lekkere en sfeervolle bloggerslunch
 • Sprinklr  voor het beschikbaar stellen van hun bijzondere kamerplanten waar je een abonnement op kunt nemen!
 • Saskia Lelieveld voor het uitlenen van de ondergronden voor de fotografie tijdens de workshop
 • Fusina Verloop voor het interview tijdens het diner
 • Caroline Quist van Cafe Helene (boven boekhandel Quist) in Bergen op Zoom voor haar introductie
 • Onze vrijwilliger Wieke Dijkink die vrijdag de hele dag en avond heeft gebuffeld!
 • Jessy Kneefel en Wiel Wijnen voor hun film (plaatsen we binnenkort)
 • Foto’s van Silvio Zangarini (tijdens diner) en foto’s op zaterdag: Timo Pisart
 • Muziek: Easy Aloha’s
 • En natuurlijk de wijn van onze vaste horecapartner in de Snorfabriek: Vive le Vin
 • Bed & Breakfast Het Museumkwartier 

Hier koop je dit fijne boek!