Leer posters kalligraferen met Letters het Werkboek!

 

Kalligraferen is leuk! Als je het onder de knie hebt, kun je je eigen posters maken, of kaarten. Het is niet altijd makkelijk, maar wel superfijn om mee bezig te zijn. En je hoeft het echt niet meteen perfect te kunnen. Het gaat erom dat je het gewoon gaat dóen. In Letters, het Werkboek van Studio Met Marjet ga je dit oefenen. En met deze ultieme tips and tricks uit het werkboek maak jij straks posters alsof het niks is.

 

Pagina's van SNOR_Handlettering_Werkboek_BW_10-2_Pagina_3


Concept

Het klinkt misschien overbodig, maar bedenk vooraf wat je wilt maken. Niet alleen wat er op de poster moet komen, maar ook waar de poster voor bedoeld is. Wat wil je vertellen? Waar komt hij te hangen? Zet alles op papier wat in je opkomt. Vervolgens ga je de elementen die je wilt gebruiken selecteren. Kies er maximaal drie. Denk ook bij het selecteren aan jouw concept.

 

Pagina's van SNOR_Handlettering_Werkboek_BW_10-2_Pagina_2
Schetsen

Met het concept in gedachten ga je schetsen. Probeer verschillende letterstijlen, illustraties en composities. Ga door totdat je niets meer kunt bedenken. Kijk na afloop goed naar je schetsen: welke ziet er het meest aantrekkelijk uit? Welke spreekt je het meest aan? Begin altijd met zwarte inkt op wit papier, zodat je je kunt focussen op de vorm en compositie. Voeg later pas kleur toe als je dat wilt.

 

Pagina's van SNOR_Handlettering_Werkboek_BW_10-2_Pagina_4
Opzetten

Vervolgens maak je drie opzetjes van je favoriete tekst in een stijl die bij je past. Uiteindelijk kies je uit deze drie jouw favoriet.

 

Uitwerken

We zijn er bijna! Je gaat nu het concept uitwerken. Let op de witruimte boven en onder de tekst: voor het oog is het fijn het ontwerp net iets boven het midden te plaatsen. Anders ‘hangt’ het ontwerp zo in de poster en dat voelt wat onevenwichtig. Heb je het idee dat je alle elementen en de indeling aardig op hun plek hebt staan, dan ga je voor het echte werk. Gebruik potlood om hulplijnen op papier te zetten als je dat prettig vindt. Let op dat je ze niet te dik aanzet, anders krijg je ze niet meer goed weggegumd. Gaat het de eerste keer niet goed? Geen probleem! Maak drie opzetjes en kies de mooiste uit.

 

Pagina's van SNOR_Handlettering_Werkboek_BW_10-2_Pagina_1

Met het handboek Letters! en Letters, het Werkboek! krijg je kalligrafie helemaal in de vingers en schud jij zo’n poster zo uit je mauw. Bestel ze snel hier!

[su_button url=”https://www.dewereldvansnor.nl/winkel/letters-het-werkboek-vanaf-4-4/” target=”blank” background=”#d12812″ icon=”icon: map-marker”]Bestel Letters hier![/su_button]

Letters