Achter de schermen bij Snors Kerstmarkt

Kerst lijkt nog zo ver weg, maar stiekem is Snors Kerstmarkt al over een kleine drie weken! We zijn achter de schermen dan ook druk bezig om het allerlaatste feestje in de Snorfabriek op poten te zetten. Er moet namelijk nog een hoop gebeuren. De spullen voor de veiling moeten geïnventariseerd, de programmaboekjes gedrukt, lampjes opgehangen, de keten versierd en ga zo maar door. Werk aan de winkel! Maar wat voor de één werk is, is voor de ander lekker leesvoer: hier een tipje van de sluier van onze werkzaamheden achter de schermen!

Sneeuwkanon

Laatst plaatsten we een oproep, want het sneeuwkanon had het vorig jaar begeven en we hadden geen idee hoe we deze weer aan de praat kregen. Gelukkig hadden we hulp van een knappe kop die het sneeuwkanon weer nieuw leven heeft ingeblazen! En dat is maar goed ook, want een kerst is natuurlijk geen kerst zonder een dik pak sneeuw op de grond. Trek je dus niks aan van het Nederlandse weer, bij ons heb je gegarandeerd een witte kerst te pakken.

veiling

Ja, dan denk je even een veiling te regelen van de oude spullen. Maar wat kan een mens veel spullen verzamelen in een jaar! Dat is natuurlijk hartstikke mooi – want des te meer is er straks voor jullie om uit te kiezen – maar dat inventariseren is toch wel een ietsiepietsie groter klusje dan we van te voren gedacht hebben. Binnenkort zal er dan ook een kijkdag georganiseerd worden, waarop iedereen langs mag komen om de spullen alvast rustig te komen bekijken. Hoef je op de veiling niet zo snel te beslissen. De tuinkassen neemt de Uitgeverij mee naar de nieuwe plek. Waar dat is, laten we 1 december weten.

kerstfabriek

Kerstversiering

Kerstboompjes, lampjes, sneeuwdekens, ijspegels, sterren, de Snorfabrikanten trekken alles uit de kast om hun keet of caravan om te toveren tot een waar kerstpaleisje. Zo wordt de fabriek een klein droom kerstdorp. Tenminste, dat is de bedoeling.

new york kerstmis bake off

Een van de tuinkassen wordt omgetoverd tot New York Kerstmis Kas met krijttekeningen, lampjes en… taartplateaus natuurlijk! Kom langs met je taart of koekje en laat de jury achterovervallen. Tussen 13.00 en 13.30u proeft de jury, en om 14.00 uur maakt ze de winnaar bekend. De hoofdprijs is een overnachting voor twee in Hotel New York in Rotterdam.

Programmaboekjes

Wat is er verder nog allemaal te doen? De Snorfabrikanten laten zich voor de laatste keer van hun beste kant zien; er kan weer geflockdrukt worden, kerstkaarten gestempeld en ukelele gespeeld. Maar we hebben ook marktkraampjes waar allerhande kerstspullen gekocht kunnen worden. Er is glühwein, chocolademelk, een kerstkoor, en nog veel meer! Het programma begint steeds meer vorm te krijgen en wordt zo snel mogelijk vastgelegd in een programmaboek. Deze zetten we natuurlijk meteen online zodra dat kan.

Zoals je ziet is er nog een hoop te doen! Lijkt het je leuk om ons te helpen bij het versieren/opbouwen/regelen
van Snors Kerstmarkt? Heel graag! Stuur gerust een mailtje naar snorfestival@uitgeverijsnor.nl of spreek ons aan op onze socials. We hebben er zin in!