Naar buiten met Snor

De herfstvakantie is begonnen in Zuid. Hét moment om samen met je kinderen op pad te gaan. Want hé, ze moeten toch een keer van die bank afkomen. Hieronder staan de leukste herfstactiviteiten uit onze Snorboeken.

Krijtgraffiti
Vrolijk de saaie plekken in je buurt op met legale graffiti. Maak een sjabloon of verzamel wat voorwerpen met leuke vormen, herfstblaadjes bijvoorbeeld. Mix 1 eetlepel bloem, 20 druppels kleurstof en een half kopje warm water. Giet het mengsel in een plantenspuit en spuit daarmee in het sjabloon of over de voorwerpen heen. Je kunt ook een kwast gebruiken om met je vloeibare krijt te schilderen.

krijtgraffiti diy
Uit ‘Ontdek je stad’

Spelen in Oisterwijk
Vind je een boswandeling wel heel erg hardcore voor kinderen die zich een wereld zonder computers niet kunnen voorstellen, dan is het een goed idee om te beginnen bij de Oisterwijkse bossen. Tegenover het bezoekerscentrum ligt de Speelnatuur van OERRR. Daar mogen kinderen in bomen klimmen, slepen met takken, hutten bouwen en met bladeren gooien. Laat ze het bos ontdekken met de schatzoek-speurtochtkaarten of met een excursie. Genoeg te beleven dus!

Spelen in Oisterwijk
Uit ‘Het hele jaar door op stap’

Gipsafdruk maken van diersporen
Heb je de kinderen goed voorbereid met het bezoek aan Oisterwijk? Dan zijn ze klaar voor het echte werk! Sporen zoeken in het bos. Bewaar de gevonden sporen door er een gipsafdruk van te maken. Neem repen karton, paperclips, een zakje gips, water in een jampot en een roerstokje mee op expeditie. Vouw het stuk karton in een vierkant om de afdruk heen. Gebruik de paperclip om het vierkant vast te maken en druk het een beetje in de grond. Doe wat gips in de jampot en mix met het roerstokje. Het moet een stevige pap zijn, maar je moet het ook nog kunnen gieten. Giet een klein laagje gips in de kartonnen vorm en laat het een kwartiertje drogen. Gooi tijdens de droogtijd het picknickkleed uit om wat te eten en drinken. ‘Food en Route’ staat vol handige picknickrecepten. Na de picknick kan je de portable pootafdruk eruit halen. Benieuwd van wie de pootafdruk is? Bekijk onze sporenzoekkaart en print ‘m gelijk uit om mee te nemen.

Sporenzoekkaart
Uit ‘Het hele jaar door op stap’

Bouw een hut
Gebruik dode takken en bladeren van de grond om het gevoel van binnen na te bootsen in de buitenlucht. Met deze bouwtips uit ‘Outdoor’ bouw je in no-time een stevige hut met je kinderen. Let er wel op dat wanneer je er eentje in het bos bouwt, je hem ook weer afbreekt bij vertrek. De stevigheid van de constructie zal afnemen en gevaarlijk worden voor andere spelende kinderen.

hut5