Pluktuin

Pluktuin sfeerfoto

Een pluktuin op je balkonnetje of dakterras. Geen droom, maar werkelijkheid als jij de tips opvolgt uit ons nieuwe boek Pluktuin, dat op 15 maart is verschenen. Dit boek is er om jou op weg te helpen met het kweken van je eigen bloemen. En zelfs als je geen lap grond tot je beschikking hebt, ook op een balkon of dakterras kun je bloemen kweken in kistjes, potten of kuipen.

Verzorgen planten 1

Zaaien, bollen planten, je planten verzorgen. In dit boek vind je alle informatie hoe je een eigen pluktuin kunt laten bloeien. Van uitleg over de verzorging, zaaien en voorzaaien, het verschil tussen zon, halfschaduw en schaduw en natuurlijk alle ins en outs over de kistjesmethode waarmee je overal een pluktuin kunt maken. Stel je eigen kistje samen of volg de voorgekookte ‘recepten’ van de door Jennita samengestelde kistjes met telkens drie bijzondere plukbloemen die ongeveer tegelijkertijd bloeien.

Voorzaaien stappenplan
Illustratie – Agnes Loonstra – Illustrator

Bossen
En als je pluktuin in volle bloei staat, ga je bloemen plukken, en maak je er prachtige bossen van. Met de uitgekiende tips van de bloemstyliste van online bloemist Bloomon kan ook jij zo’n mooi veldboeket samenstellen.

Over de makers

Jennita pluktuin
Jennita Jansen

Dit prachtige boek is geschreven door Jennita Jansen.  Vanuit haar bedrijf verzorgt ze onder andere bloemenwerk op bruiloften. Illustrator Agnes Loonstra maakte de illustraties, Agnes werkt voor Nederlandse en internationale opdrachtgevers als Flow Magazine en Workman Publishing. Naast illustrator is Agnes muzikante. Esther Snel is de vormgever van het boek Pluktuin.

De kistjes in het boek zijn  samengesteld met hulp van Marjolein Lanfermeijer, plukjebloemen.nl

Bestel hem hier
Cover website berichtkopie