Flashy Nails: Je kunt het een beetje vergelijken met een kookboek

Cover Flashy Nails HR
Geschreven door: Rhodé Baas

Een gids voor nail art klinkt misschien als muziek in de oren, maar de vraag is: werkt het ook? Is het goed genoeg uitgelegd dat je thuis makkelijk zelf de look na kunt doen, of moet je eerst van alles en nog wat aanschaffen?

Justine Biesot, eigenaar van nagelsalon Happy Toko in Utrecht schreef het boek Flashy Nails als een gids die ze zelf zou willen hebben toen ze haar begon met haar bedrijf. Het boek begint dan ook met een voorwoord, waarin je een kort interview met haar kunt lezen. Een gids voor nail art klinkt misschien als muziek in de oren, maar de vraag is: werkt het ook? Is het goed genoeg uitgelegd dat je thuis makkelijk zelf de look na kunt doen, of moet je eerst van alles en nog wat aanschaffen?

Stippen, streepjes en toolkits

Wat mij gelijk opvalt als ik door het boekje blader, is dat er heel veel foto’s en patroontjes in staan. Er worden heel veel felle kleuren gebruikt die je een vrolijk gevoel geven. Op bijna elke spread zie je wel stippen of streepjes op de achtergrond. Dit kan afleiden, maar voor een nail art boek vind ik dit wel toepasselijk. Je krijgt gelijk de neiging om zelf stipjes op je nagels te tekenen.

Het boek begint met een toolkit voor een basismanicure. Hier zie je wat je moet hebben of aanschaffen voor de manicure. Ikzelf heb alles op het lijstje al, omdat ik nog wel eens mijn nagels doe. Het gaat vooral om basisdingen zoals een vijl, nagelriemolie en een buffer. Geen dure apparaten in ieder geval. Bijna elke spread bestaat uit een pagina met een foto van de nagels en een pagina ernaast met de benodigdheden en hoe je het moet doen. Je kunt het een beetje vergelijken met een kookboek. Net zoals bij een recept staat erbij welke benodigdheden je nodig hebt en stap voor stap beschreven hoe je t ’recept’ kunt namaken.

Gedetailleerde uitleg

Ik vind de uitleg er zelf heel overzichtelijk uitzien, ook wordt er duidelijk uitgelegd hoe je bijvoorbeeld wolkjes moet maken op je nagels. Bij sommige designs wordt het beter uitgelegd dan bij andere. “Voor een horizontale lijn plaats je het penseel links halverwege je nagel en trek je een lijn naar rechts” is bijvoorbeeld veel gedetailleerder dan: “je kunt allemaal verschillende ogen tekenen”. Aan het einde van het boek staan een paar interviews met nail artists die Justine inspireren. Ze geven tips mee aan beginners, wat heel interessant is en als beginner kan je er misschien ook inspiratie uit halen mocht je je eigen salon willen beginnen.

Over het algemeen vind ik het een heel leuk boek, vooral omdat er dus zoveel verschillende looks inzitten, het is duidelijk en leest makkelijk weg. Ik zou het boek zeker aanraden voor nagelliefhebbers, want met deze gids nail je al je looks.