Even voorstellen: Felisha van Snor

Als je Snor mailt, is de kans groot dat stagiaire Felisha je in een mum van tijd een enthousiaste reactie terug stuurt. Ze wilde al een tijd stage lopen bij Snor en het is haar gewoon gelukt. Ze is een fervent Snor-aanhanger, ook in haar vrije tijd. Zo deelt ze met groot plezier bonnen uit het Bonnenboek voor Vrouwen uit aan haar vriend. Een beter stagiaire kun je je natuurlijk niet wensen. Tijd om wat meer van Felisha te horen!

Hoe zouden je vrienden je omschrijven?
‘Mijn naam is Felisha. Niet ‘Felicia’ of ‘Felischa’, maar ‘Felisha’. Hihi, de spelling is een beetje anders dan normaal. Mijn vrienden zouden zeggen dat ik een beetje gek ben, vrolijk, spontaan en eruit zie alsof ik Chinees ben. Van afkomst ben ik Javaans (ofwel Surinaams-Javaans), maar ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en heb als hoofdrichting gekozen voor marketing. Dit is mijn laatste jaar en ik ben nu voor een half jaar stage aan het lopen bij Snor.’

Felisha

Waarom Snor?
‘Via de minor International Trade Publishing heb ik – toen nog – Uitgeverij Snor ontdekt. Met een groep andere studenten hebben wij voor een echte klant een boek geproduceerd en uitgegeven. Tijdens de pitch hebben wij ‘Cheerful in 3,5 months’ als inspiratie gebruikt. Mijn studiegenoot Lennart en ik waren er zo weg van, dat we toen tegen elkaar hebben gezegd: ‘Daar gaan wij samen stage lopen!’ Dat wilde plan hebben we ook waargemaakt. Lennart heeft hier in de zomer parttime gewerkt en ik loop stage tot eind januari. Ik koos Snor omdat het hier anders is als bij andere uitgeverijen. De boeken zijn lekker vrolijk en niet al te serieus. Het resultaat van erg hard werken natuurlijk!’

Hoe is het om met Claudette en Annemarieke te werken?
‘Claudette en Annemarieke zijn leuke bazen of eigenlijk stagebegeleiders. Vanaf dag één hebben ze mij bij allerlei zaken betrokken en nieuwe dingen goed uitgelegd. Ik voelde me meteen lid van het Snor-team. Ik bezoek beurzen en winkels en kon actief bijdragen aan de voorbereiding van het Snorfestival. Zoals Lisa ook al zei is het erg knap hoe C&A in korte tijd een aantal boeken uit de grond weten te stampen. Daar heb ik veel respect voor! Zonder te slijmen wil ik dit nog even kwijt: ‘ik ben heel erg blij met Claudette en Annemarieke als mijn stagebegeleiders!’

Hoe ziet een Snor-werkdag er gemiddeld uit?
‘Mijn dagen bij Snor zijn heel verschillend. Het enige dat hetzelfde blijft is mijn begin- en eindtijd. Ik zit er van 09:00 tot 17:30. Aan het begin van mijn stage leek dat heel lang, maar toen ik echte taken en verantwoordelijkheden kreeg, merkte ik dat de dagen bij Snor voorbij vliegen. Dit komt doordat ik de hele dag bezig ben met het versturen van bestellingen uit de webshop, content schrijven voor de blog en website, berichten plaatsen op social media, de pers te woord staan en onverwachte spoedklussen. Het is leuk werk en ik verveel mij geen moment!’

Wat is je favoriete boek?
‘Als ik thuis op mijn bank zit, valt het boek Bonnenboek voor Vrouwen me vaak op. Ik moet altijd lachen om de leuke illustraties en de bijpassende tekst. Vooral omdat de plaatjes en teksten zo herkenbaar zijn. Ik heb nu al vier jaar een relatie en dan merk je dat zulke tegoedbonnen heel goed van pas komen. Zo heb ik laatst nog een aantal tegoedbonnen aan mijn vriend gegeven. Hij was er heel blij mee, dus bij deze: dank Snor!’

Wat doe je als je niet voor Snor werkt?
‘In mijn vrije tijd lees ik veel (op dit moment Kafka on the Shore van Haruki Murakami), doe ik aan yoga en ga ik met vrienden veel naar concerten, feestjes en filmhuizen/bioscopen. Een van de documentaires die mij is bijgebleven, is de muziekdocumentaire over Ben Howard en een aantal andere bands die in een oude Volkswagen bus op tour gaan. Ik zag ‘m op het IDFA.’

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.