Belgische electropop van Oscar and the Wolf

België bracht ons al veel fijne bands zoals Balthazar, dEUS, Novastar, Triggerfinger en Goose. Dat belooft wat voor de muziek van het relatief nieuwe Oscar and the Wolf: jonge jongens die overdag aan de Vlaamse kust surfen en in de avond zwoele, dansbare electropop spelen. Sinds 2010 zijn ze bezig met het maken van muziek en in de loop van de jaren brachten ze enkele EP’s en singels uit. Dit jaar kwam hun debuutalbum Entity uit. Het gaf ze onder andere een plekje op Lowlands en een waslijst aan optredens in onder andere België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Niet zo gek, want de eigenzinnige stem van de zanger en de zachte, opzwepende synthesizers zijn een fijne combinatie. Of zoals Michiel Veentra al zei:

Ze staan in Nederland voornamelijk in de kleinere zalen voor een redelijk zacht prijsje.
Dus mocht je een avond niks te doen hebben en spelen ze in buurt? Ga dan vooral even langs.
Of zoals ze bij de bakker zeggen: Get them while they’re hot!