Workshop inmaken bij Dille & Kamille

Dille & Kamille op de (korte) Nieuwendijk in Amsterdam heeft een mooie keuken die een toplocatie is voor onder andere leuke workshops. Dat vond onze auteur van Zelf Ingemaakt Rian Nix ook. Aanstaande zaterdag 31 januari verzorgt zij hier een workshop inmaken. In groepjes van twee leren de deelnemers onder begeleiding van Rian chili-tomatenjam en appel-notenchutney maken.

Er was zo veel animo voor dat de workshop al snel vol zat. “Misschien dat we het wel vaker gaan doen als zaterdag een succes wordt” vertelt Rian ons. Maar er staat nog niks op de planning. De deelnemers hebben zich aangemeld via thuis afgehaald: een website waar amateurskoks hun kookkunsten met anderen kunnen delen door maaltijden te verkopen die bij hun thuis afgehaald worden. “De deelnemers zijn zelf dus ook veel met koken bezig en ik vind het daarom extra leuk om ze te leren inmaken. Waarschijnlijk hebben ze zelf ook veel ervaring en kennis waar ik zelf ook weer van kan leren,” aldus Rian.

Zelf Ingemaakt is de opvolger van Zelfgeoogst en Zelfgeboerd en leert je op simpele wijze jam, chutney, pesto en likeur inmaken. Klinkt muntpesto je bijvoorbeeld goed in de oren? Leer het dan zelf maken met dit recept! Bevalt zelf inmaken je wel? Trakteer jezelf dan op het boek! Kijk hier voor meer informatie voor workshop bij Dille & Kamille in Amsterdam.

Zelf inmaken