Jonge honden en klassieke bands

Het festivalseizoen lijkt zich weer een weg te hebben gevonden in het nieuwe jaar: afgelopen zaterdag startte de verkoop van Into the Great Wide Open – die wederom in een steun en een zucht uitverkocht – en van de week werden de eerste namen bekend gemaakt van Lowlands. Oude dj’s en jonge singer-songwriters wisselen elkaar af. Genoeg om zowel nieuwe muziek te ontdekken, als om te genieten van klassiekers? Want na je dertigste ben je niet meer non-stop bezig met nieuwe bandjes te ontdekken, toch?

De eerste reeks namen van Lowlands bevatten onder andere The Chemical Brothers, Major Lazer, Ben Howard, Passenger, Bastille, Caribou en José Gonzalez. Niet echt jonge honden en ook nog geen klassiekers, maar mooi toegankelijk voor een breed publiek. Wij houden wel van de dansvloer, maar zullen ook zeker de rustigere bands en singer-songwriters bezoeken. Ben Howard kennen jullie natuurlijk van ons eerdere muziekblog. En José Gonzalez is vast bekend via de stuiterballen reclame:

https://www.youtube.com/watch?v=HV-f2nKq8Hw

 

We willen je ook graag nog introduceren met de jonge honden Mighty Oaks: een vrolijk indiefolktrio met als thuisbasis Berlijn. Vorig jaar kwam hun debuutalbum Howl dat enigszins doet denken aan Mumford & Sons door de banjo’s, mandolines en fijne kickdrum. Wij zijn fan (en kennen zowaar meer bands uit de line-up)!