Snor-Uitagenda: Maart-roert-zijn-staart-proof programma

Jaha! Gisteren is de lente officieel begonnen! Jammer dat het in – in ieder geval in het midden van het land – redelijk pokkenweer is vandaag. Daarom, voor dit weekend, een programma vol activiteiten met een dak boven je hoofd. En nu maar duimen voor lekkerder weer.

Zaterdag 21 maart

Holland Animation Film Festival (HAFF), Utrecht
Vanaf woensdag is het Holland Animation Film Festival in Utrecht in volle gang, tot en met dit weekend. Dus pak je kans. Het HAFF is (what’s in a name) een internationaal festival waarin de animatiefilm centraal staat. Er zijn niet alleen filmvertoningen, maar ook talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma. Na de Oscars kan eigenlijk niemand meer om ze heen, maar vooral lezers van Daarom! of het Zwangerschapsboek voor Mannen moeten eigenlijk even langs drie oude bekenden. Als je een beetje opschiet kun je de film van onze ‘eigen’ Job, Joris en Marieke, A SINGLE LIFE (vandaag om 11.45), nog even meepakken. Ook leuk: er is een jeugdprogramma voor de kinderen. Zo is er een bijzonder sprookje te zien, HET LIED VAN DE ZEE (vandaag om 14.15 en morgen om 13.30), waarin Ben en Saoirse een reis door een wereld van sprookjes en oude legendes maken. Het hart van het festival ligt in het Louis Hartloopercomplex, gelegen op het groene Ledig Erf, met een fijn terras. Voor als de zon toch nog doorbreekt.

Snor Het lied van de zee HaffBekijk het volledige programma op de website. Een losse toegangskaart kost €9,-, voor kinderen t/m 12 jaar €8,-.

Kunststripbeurs, Utrecht
Ben je meer van het stilstaand beeld? Breng vandaag dan eens een bezoek aan de Nicolaïkerk (in de volksmond ook wel de ‘Klaaskerk’ genoemd). Hier vindt namelijk de Kunststripbeurs plaats. Bijna honderd striptekenaars, animatiefilmmakers, illustratoren, grafici, cartoonisten, schilders en andere kunstenaars in het stripgenre presenteren hier hun nieuwste werk. Ook Snors bekende Marloes de Vries staat er met o.a. zelfbedrukte linnen tassen. Hebben!

Snor KunsstripbeursDe Kunststripbeurs duurt van 10.00-17.00. Met het toegangskaartje (€3,-) krijg je €1,- korting op een toegangskaartje voor het HAFF.

tas marloes de vries

Zondag 22 maart

De Amsterdammer // Design Day, Amsterdam
In het Volkshotel in Amsterdam vindt zondag van 12.00 tot 18.00 de Amsterdammer // Design Day plaats. Het Open Gilde, brein achter dit evenement, probeert met haar projecten en evenementen een platform te bieden waar kunsten en ambachten vertoond kunnen worden. Op de Design Day staat het Amsterdams design centraal. Je kunt er de laatste ontwerpen, kunst en producten van opkomende Amsterdamse makers bekijken, stands bezoeken, expo’s bewonderen, interviews bijwonen en een documentaire bekijken. Het Volkshotel ligt bij de Pijp, in het oosten van Amsterdam, en is zo’n plek waar je echt een keertje geweest móét zijn. Het oude krantengebouw is, naast hotel, een creatieve broedplaats en dat vertaalt zich sterk in het (industriële) uiterlijk. Bovendien: er is een dakterras! Dichter bij de zon ga je dit weekend waarschijnlijk niet komen.

Helemaal leuk: Maartje van den Noort en Saskia de Valk – je weet wel, van het interview van gisteren – presenteren er het Pocket Herbarium. Dit is je kans om het boek als een van de eersten in handen te krijgen en te laten signeren!

volkshotelFR

Snor Amsterdammer Designer DayDe Amsterdammer // Design Day is gratis toegankelijk. Kijk voor het programma eens op de website van het Open Gilde of op de website van het evenement zelf.