Snors uitagenda

Het is juni en het marktenseizoen is weer geopend. Althans, de zomermarkten, want kerstmarkten zijn er natuurlijk genoeg. We kwamen al snel de Sunday Market en de Zelfgemaakte Markt tegen voor in onze uitagenda voor deze week.

 

sunday market in amsterdamuitagenda

De Sunday Market vindt elke eerste zondag van de maand in verschillende steden plaats. 7 juni strijkt het neer in Amsterdam bij Cultuurpark Westergasfabriek. Het is van 12.00 tot 18.00 uur geopend en geheel gratis. Meer geld om uit te geven aan al die leuke spulletjes en workshops! Zo kun je voor je vader een workshop tie & dye verven doen bij Crea Café. Als je vader daar niet blij van wordt. Ook leuk is het Japanse terras bij De vrouw met de baard, blijven we toch nog in de Aziatische sferen (want Snor in China). Tevens is er muziek en zijn er natuurlijk allerlei kraampjes met mooie spulletjes.

Sunday Market heeft als doelstelling het leggen en bevorderen van verbindingen op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap. Ze willen dit doen door middel van het bieden van een creatief platform. Volgens hen is de markt is dé ontmoetingsplek bij uitstek.

 

uitagendazelfgemaakte markt in utrecht

Dan vindt er diezelfde zondag in Utrecht een nieuwe editie van de Zelfgemaakte Markt op het Domplein plaats. De markt bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit zelfgemaakte spullen. Maar een amateur zul je daar toch niet snel tegenkomen. Er zijn een heleboel fijne deelnemers: een paar Utrechtse bekenden, zoals cartoonist Argibald, fotograaf Merijn ‘Donker Utrecht’, hoedenmaker Helène en creme-koningin Dewi. Een paar nieuwe, zoals de pindamalers van Go Nuts die hun eigen pindakazen maken en Inkyfingers, die mooie postkaarten fabriceert. De markt valt samen met de Streekmarkt waar lokaal en bijzonder eten en drinken in overvloed zal zijn.

Ps. verwacht ook maar veel geel en veel fietsopdrukken, iets met een tour en Frankrijk.

 

camping onbekend: slapen boven de a2-tunnel in leidsche rijn

uitagenda

Verder deze week: camping onbekend. Reisbureau de Ruimtereizigers neemt je in juni en juli mee naar de jungle van Nederland. Op een ruw gebied strijk je als campeerder neer op de Maasvlakte, Parkstad Limburg, de Leidsche Rijn of Blauwestad. Het vindt plaats van zaterdag 13.00 uur tot zondag 13.00 uur. Je gaat eerst op verkenning naar het campinggebied, observeert de ‘inheemse bevolking’ en zet het kamp op. Er is een animatieteam dat je zal onderhouden en je meeneemt op fiets, wandel- of watertochten. Uiteraard is er sprake van een kampvuur!

Het programma is helaas ongeschikt voor kinderen. Maar dat is dan weer een goede reden voor papa en mama om samen een weekendje Tarzan & Jane uit te hangen. Bekijk hier het programma van aankomend weekend en verbaas je over al het moois dat blijkbaar verscholen ligt achter deze aan Utrecht geplakte Vinexwijk.

uitagenda

 

Nederland wordt overspoeld met leuke evenementen, festivals, attracties en mooie bestemmingen. Wij doen ons best elke week iets moois uit te zoeken, maar weten natuurlijk niet alles. Zit jouw favoriete uitje er niet tussen? Mail ons dan: pers@uitgeverijsnor.nl, en wie weet komt jouw tip in Snors Uitagenda.