Snors uitagenda

We hebben de leukste evenementen weer voor je bij elkaar gezocht in deze uitagenda, lekker buiten: kunnen we van een koel drankje genieten in het zonnetje! We gaan dit weekend op de sportieve toer met de Tour de France of het WK Beachvolleybal. Hou je niet zo van sport en is winkelen meer jouw ding? Dan hebben we twee gezellige markten voor je.

Beeld: Job, Joris en Marieke

Utrecht: Tour de France

Utrecht is deze dagen in de ban van de Tour de France. Vanavond, vrijdag 3 juli, is de vooravond van Le Grand Départ waar je de parade van La Caravane d’Utrecht kunt bewonderen. Fietsend, feest vierend en muziek makend trekt deze parade door de binnenstad. De optocht is afgeleid van de reclamekaravaan die bij iedere etappe van de Tour de France de ploegen voorgaat. Op zaterdag en zondag kun je op de Jaarbeurs Utrecht naar de start en finish van de grand Départ komen kijken, maar voordat ze écht van start gaan kun je hier al verschillende auto’s uit La Caravane Publicitaire bekijken.

 De tocht vertrekt op vrijdag 3 juli om 19.15u vanaf het Wilhelminapark en eindigt om 20.45u op plein Vredenburg met een muzikale finale. Klik hier voor het volledige overzicht van alle activiteiten om écht het Tour de France Virus te krijgen. 

Tour de france nijntje Dick Bruna Utrecht De wereld van Snor Uitagenda 2015Beeld: Tour de France

Den Haag: WK Beachvolleyball

Naast de Tour de France is ook het WK Beachvolleyball in Den Haag. Zaterdag spelen de heren in de semi-final tegen Brazilië op een drijvend stadion op de Hofvijver in de Haagse binnenstad, een bijzondere locatie! Heb je geen ticket? Er is genoeg te beleven in de binnenstad. Zo wordt het Plein omgetoverd in een beach club waar je lekker in het zonnetje kan genieten van een hapje en een drankje.

Voor de side-events zijn geen kaarten nodig, voor het WK zelf wel, deze kun je hier kopen. Meer informatie en het volledige speelprogramma, vind je hier.

Beach club Wk volleybal Snor uitagenda

Beeld: FIVB

Utrecht: Le Bazarre

Zondag is alweer de tiende editie van Le Bazarre, een reizende markt die ditmaal neerstrijkt in Utrecht. Je vindt hier design, grafisch werk, vintage, LP’s, verschillende streekproducten en nog heel veel meer.

De markt is geopend van 12:00-18:00 en vind je hier: Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41, Utrecht. Meer informatie vind je hier

Le bazarre Snoruitagenda De wereld van Snor Utrecht

Beeld: Le Bazarre

Amsterdam: Zoete troep

In Amsterdam is er een nieuwe en vooral gezellige multimarkt in de buurt van het Surinameplein. Zondag 5 juli kun je hier -gratis- rondstruinen, op zoek naar een nieuwe garderobe of laat bijvoorbeeld een hennatatoeage zetten of laat je een nieuwe coupe aanmeten. En het heeft niets voor niets de naam zoete troep: je kunt er heerlijke broodjes, verse taart en fijne koffie kopen.

De markt is iedere eerste zondag van de maand geopend van 10:00-16:00. Bar en barbecue blijven langer geopend. Lola Luid, Schipluidenlaan 14, 1062HE in Amsterdam. Voor meer informatie, klik hier.

Multimarkt zoete troep Amsterdam Snors uitagenda Lola Luid