Snors uitagenda

Ha, weekend, wij houden ervan! En zeker met zo een leuke planning als deze keer. De Vierdaagsefeesten zijn in volle gang in Nijmegen met de Vierdaagse in zicht, dus aldaar zijn volop leuke activiteiten en evenementen te bezoeken. In Utrecht gaan we naar de Parade, een rondreizend theaterfestival. En we kunnen onze smaakpupillen trakteren op een editie van het Food Truck Festival, dit keer in Amsterdam.

Beeld: Parade Amsterdam 2014, Joep van Aert

Utrecht: de Parade

Het rondreizende theaterfestival de Parade vindt dit weekend voor de 25e keer plaats op het Moreelsepark in Utrecht. Het park wordt omgetoverd in een plek vol dans, muziek en theater. Bezoek bijzondere voorstellingen, waag een dansje -het festival gaat tot laat in de avond door!- of zak onderuit met een lekkere cocktail. Je kunt op de Parade zowel een klein hapje eten als uitgebreid dineren; er is voor ieder wat wils. Zo kun je om de zoete trek te stillen een keertje rainbow popcorn proberen. Voor kinderen is er dagelijks overdag de KinderParade, waar ze onder andere workshops kunnen volgen of een kindervoorstelling kunnen bezoeken.

Parade Uitagenda Snor
Beeld: Parade Affiche 2015, Studio Rios Zertuche
Gratis toegang tot 16:00, daarna € 7,50. Entree Kinderen tot 12 jaar en 65+: gratis. Prijzen voorstellingen en attractie variëren van € 2,00 tot € 10,00. De muziekprogramma’s in de Hotel Vilé en Café Correct zijn gratis toegankelijk. Bekijk hier het programma. 

Amsterdam: Food Truck Festival

Kon je er vorige week in Den Bosch niet bij zijn? Niet getreurd, want dit weekend staat het Foodtruck Festival in Amsterdam. Dit keer wordt het Amstelpark veranderd in een groot openluchtrestaurant.Met veel en verschillende soorten eten, live-muziek, theater en nog veel meer. De tour van dit rondreizend festival zit er alweer bijna op voor deze zomer, na Amsterdam zal het festival alleen nog neerstrijken in Den Haag.

Food Truck Festival Utrecht Snors uitagendaBeeld: Food Truck Festival
Entree: gratis. Klik hier voor meer informatie. 

Nijmegen: Valkhoffestival

Nijmegen maakt zich op voor de vierdaagse (21 t/m 24 juli), met allerlei leuke activiteiten en evenementen. Eén daarvan is het jaarlijks terugkerende Valkhoffestival. Het zevendaagse gratis festival gaat deze zaterdag van start. Het biedt een groot podia voor zowel nationale als internationale acts en in veel verschillende muziekstijlen. Nieuw dit jaar zijn de intieme akoestische sessies, korte films, spoken-word, lezingen, talkshows, gedichten en een filmconcert – vooral naar dit laatste zijn wij benieuwd!

Valkhof Festival Nijmegen Uitagenda de Wereld van Snor
Beeld: Valkhoffestival
Vanwege de vele bezoekers van de Vierdaagsefeesten, wordt er geadviseerd om met het OV te reizen. Meer informatie over het festival vind je hier. Entree: gratis. 

Ook leuk in Nijmegen, De Kaaij. Een hip en cultureel terras onder de Waalbrug onder de museumhaven. Met een relaxt sfeertje en een uitgebreid programma (klik hier) waarbij je naar hartelust kunt eten, ontspannen met een yogasessie en genieten van kunst en muziek. En ook leuk, het is goed te bereiken met zowel OV, auto als per fiets.