Recept: Pavlova

Deze week aten we een heerlijk toetje uit de Toet- en Taartkalender (opvolger van de Soepkalender). De klassieker van Elsbeth Louis: Pavlova met mascarpone en lemon curd. Check hier het recept!

Wat heb je nodig?
4-6 personen
4 eiwitten / 125gr witte basterdsuiker / 1el maïzena /
500 gr mascarpone / 0,5 pot lemon curd / ca. 500
gr gemengd vers fruit, zoals aardbeien,
kiwi’s,
bramen, bessen, ananas etc.

Pavlova De wereld van Snor recept aardbeien toet en taart kalender

Recept:
Verwarm de oven voor op 180 C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker in een schone kom. Schep op het laatst de maïzena erdoor. Schep het mengsel op een vel bakpapier op de bakplaat in de vorm van een ronde taart met een iets opstaande rand. Schuif de bakplaat in de oven en zet de temperatuur op 140 C. Bak de bodem 75 minuten tot de buitenkant bros krokant is, maar de binnenkant nog zacht. Zet de oven uit en laat de bodem rustig afkoelen in de oven. Haal de pavlova uit de oven, trek voorzichtig het bakpapier van de bodem en leg hem op een schaal. Klopt de mascarpone met de lemon curd en verdeel die over de schuimbodem. Garneer met het fruit en serveer direct.

Heb je de smaak te pakken gekregen? De Toet- en Taartkalender koop je hier.