Snors uitagenda

We hebben weer de leukste evenementen voor je uitgezocht die zeker de moeite zijn om dit weekend te bezoeken. Ben je deze zomer nog niet bij de Parade geweest? Dan is dit je laatste kans deze zomer, het rondreizende theater sluit af in Amsterdam. Lekker chillen in een omgetoverd park doen we op Duizel in het Park. En er wordt weer flink gegeten en gedronken op Haarlem Culinair.

Beeld: Uitagenda Rotterdam, Duizel in het Park 

Amsterdam: De parade

Na Rotterdam, Den Haag en Utrecht strijkt de Parade dit keer neer op het Martin Luther King Park in Amsterdam. Van 7 t/m 23 augustus zullen zij hier de toer van deze zomer goed afsluiten. Muzikanten en theatermakers lopen in het wild rond, jou proberend te overtuigen hun voorstelling te bezoeken. Dit zijn vaak korte shows, van in de buitenlucht tot in een tent. Naast de avondvoorstellingen, is er dagelijks de KinderParade. De crea bea’s kunnen hier timmeren en schilderen bij Villa Lila. Een rondje in het reuzenrad, kindervoorstellingen, smullen van poffertjes, een dansje in de Silent Disco: hier kan het allemaal.

de parade Joep van Aert uitagenda snor
Beeld: Joep van Aert
Tot 16:00 is toegang tot terrein gratis. Prijs regulier: €7,50-. Kinderen t/m 12 jaar en 65+ gratis. Bekijk hier de afwijkende prijzen. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-. Bekijk hier de openingstijden.     

Rotterdam: Duizel in het park

Op 7, 8 en 9 augustus wordt het Vroesenpark in Rotterdam omgetoverd tot een kunst- en verhalenlandschap. Iedereen is welkom, dus neem je opa, oma en hond gezellig mee. Bezoek optredens -dans tussen de bomen-, luister naar inspirerende verhalen en kom zo dichtbij de dichters dat het lijkt alsof het voor jou persoonlijk wordt voorgedragen. Zeker de Ukuladies (zie blogafbeelding) zijn een aanrader, zij treden zaterdag op. Naast kunst en verhalen, is er genoeg bijzonder eten en drinken te ontdekken. Je kunt hier even bijkomen met een lekker Rotterdams bakkie pleur, een spannend wijntje of als je op de gezonde toer bent: een kokosnoot. Ooit al eens een verse stroopwafel met sinaasappel en kaneel of met rozemarijn en zout willen proberen? Wij gaan dit zeker hier doen. En als dessert sorbetijs met bloesemsmaak, hmm! De entree is gratis; het terrein is dan ook niet omheind met hekken. Zo voelt het echt alsof je in een groene oase bent.

duizel in park uitagenda snor rotterdam Beeld: Duizel in het Park 
Het park ligt direct naast dierentuin Blijdorp, net aan de andere kant van de Stadhoudersweg. Klik hier voor meer info. 

Haarlem: Haarlem Culinair

Haarlem staat van donderdag 6 augustus t/m zondag 9 augustus in het teken van eten, eten en nog meer eten met Haarlem Culinair. De 21ste editie alweer. De Grote Markt in het centrum staat vol met deelnemende restaurants met een eigen stand die kleine gerechten serveren voor een leuk prijsje. Met muziek en een bijpassend wijntje. Of een borrel in de borreltent, daar is het altijd gezellig. Op de zaterdag en zondag is er weer de Speciaalbiermarkt, liefhebbers kunnen hier gratis de ambachtelijke bieren proeven. Zaterdags vind je deze markt bij de Jopenkerk (waar ze Haarlems Jopenbier brouwen en serveren) en zondag op de Botermarkt. Ook vind je zondags in Haarlem de Slow Food markt, met lekker, puur en eerlijk voedsel. Eet smakelijk!

Haarlem Culinair Ad Schaap uitagenda Snor
Beeld: AdSchaap via Haarlemcityblog
Zaterdag 8 en zondag 9 augustus is Haarlem Culinair van 13:00-23:00. De entree is gratis en er kan bij elk restaurant apart worden afgerekend. De Slow Food markt vind je op de Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en Riviervismarkt rond de Grote of St. Bavokerk. Klik hier voor meer info.