Wij gaan vanavond deze heerlijke -vegetarische- Pompoen Risotto van Yvonne Eijkenduijn (bekend van haar blog Yvestown) eten. Jummie! Ideaal voor als je jezelf hebt voorgenomen minder vlees te willen gaan eten of als je je vegetarische vriendin wilt uitnodigen voor een lekker etentje bij jou thuis. Check hier het recept.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 kegelpompoen (butternut) / 100gr parmezaan /
1 knoflookteen / rasp van 1/2 citroen / peper /
olijfolie / 200 gr risotto funghi / verse platte
peterselie / ovenschaal
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de pompoen in hapklare stukken en leg ze in de ovenschaal. Rasp de Parmezaan erover. Snijd de knoflook fijn en doe hem met de citroenrasp bij de pompoen. Maal er zwarte peper over. Giet er een flinke scheut olijfolie over en zet 15-20 minuten in de oven.
Kook intussen de risotto in een wok volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Zorg dat de bodem van de wok bedekt blijft met vocht totdat de risotto gaar is.
Serveer met fijngehakte peterselie en extra geraspte Parmezaan.
Trek gekregen in meer uit Yvestown in de keuken? Je kunt het boek hier bestellen.