Interview Snorfestival: Gitta met haar Verhalenmachine

Het Snorfestival komt steeds dichterbij, dus de komende tijd geven we je telkens wat voorproefjes. Deze week het woord aan Gitta, die de workshop ‘Verhalenmachine’ gaat geven. Binnen een half uur leer jij je eigen microverhaal schrijven dat voor anderen ook interessant is.

Vertel Gitta, wie ben jij?
“Ik ben Gitta, literair vormgever. Ik ontwerp verhalenlandschappen voor merken. Samen met mijn man Albert heb ik Zeghert, een buro voor concepting en storytelling. Daarnaast geef ik cursussen en workshops in Creatief Schrijven.”

Waarom is het leuk om aan jouw workshop ‘Verhalenmachine’ mee te doen?
“Met de workshop Verhalenmachine leer je supersnel hoe je je eigen autobiografische microverhaal kunt schrijven. Je leert hoe je allerlei momenten uit je eigen leven kunt gebruiken om een verhaal te maken dat voor anderen leuk is om te lezen. Ook leer je dat goed schrijven niets met rare regeltjes te maken heeft. Eerder met heel precies kijken, waarnemen.”

gitta albert zeghert verhalenmachine

Wat doe je in het dagelijks leven? 
“Ik woon op een eiland in een houten huis met een verwaarloosde moestuin. Dat komt omdat ik liever lees, studeer en schrijf dan onkruid wied. Ik hou van Oosterse filosofie, Salinger en de laatste tijd ook steeds meer van de natuur. En dat is best wel handig met zoveel bos, duin, strand en zee om me heen.”

Heb je naast het Snorfestival nog leuke dingen op de planning? 
“Ik ben een boek aan het schrijven over Storytelling en er komt ook een bundel met autobiografische microverhalen als ik nog even zo doorga.”

Facebook Zeghert
Facebook Verhalenmachine

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier koop je jouw ticket voor het Snorfestival op 20 september op Kampeerterrein de Lievelinge!

Snorfestival Ilse Weisfelt De wereld van snor 20 september kampeerterrein de lievelinge