Recept: Marokkaanse kip met honing

Deze week hebben we onze Snor-kookboeken weer geraadpleegd voor een lekker recept om met jullie te delen (en voor onze eigen keukeninspiratie  – wel zo handig). Deze keer: Marokkaanse kip met honing uit Zelfgeboerd (de opvolger van Zelfgeoogst). Eet smakelijk!

Zelf geoogst:
4 eetlepels vloeibare honing

Uit het keukenkastje:
paar saffraandraadjes / 1 kaneelstokje
handvol geschaafde amandelen / 1 eetlepel sesamzaad

Uit de winkel:
1 kg biologische kip, in stukken / 1 grote zoete ui, gesnipperd /
100 gram roomboter / paar handjes gedroogde pruimen

BEREIDINGSWIJZE:

Week de pruimen een paar uur in lauwwarm water. Week de saffraandraadjes 5 minuten in een lepel water. Wrijf de stukken kip in met zout en peper. Braad ze aan in de boter en voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe. Laat alles zachtjes aanbraden en voeg dan 500 ml water, de saffraandraadjes, het weekvocht en de kaneel toe. Laat met deksel op de pan 1 uur zachtjes garen. Voeg dan de honing en de pruimen toe en laat nog 30 minuten pruttelen, nu zonder deksel. Roer voorzichtig zodat de pruimen heel blijven. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bak de amandelen even goudbruin in een heel klein beetje boter. Strooi over de kip en serveer die met couscous en gegrilde groenten.

Tips:

  • Klop slagroom lobbig met wat honing in plaats van suiker
  • Gril je groenten (wortels, knolselderij, bietjes, pastinaak etc.) in de oven met gelijke delen honing en olijfolie, peper en zout.
  • Laat 8 eetlepels port en 2 eetlepel honing even inkoken met een kaneelstokje. Laat afkoelen en je hebt een lekkere saus bij toetjes of ijs.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Zelfgeboerd (door Marian Flint, Snor & Boot) kun je hier kopen.

cover zelfgeboerd recept snor

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.