Snors uitagenda

Ha, weekend. En wat voor een! We hebben weer de leukste festivals en evenementen voor je uitgezocht, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. We gaan speciaalbieren proeven in Rotterdam, zo komen we gelijk alvast in de stemming voor de workshop Bierproeven op het Snorfestival! En we bezoeken voorstellingen en optredens in Den Bosch tijdens het Theaterfestival Boulevard én bezoeken spectaculaire vuurwerkshows in Scheveningen. Oja, en zondag is er ook weer Swan Market: leuk!

Beeld: Two Chefs Brewing

Rotterdam: Hop Bierfestival

Vandaag en morgen 15 augustus is het zo ver: het Hop Bierfestival in Rotterdam. Deze eerste editie brengt je live muziek, heerlijk eten én natuurlijk bier. Heel veel bier. De kleine ambachtelijke brouwers (onder andere Kaf & Koren en Two Chefs Brewing, mocht je thuis zijn in de brouwerijen) komen uit hun kelders en schuurtjes vandaan na druk brouwen, proeven en perfectioneren om ons te verblijden met een ijskoude goudgele rakker. De entree is €3,-, daarvoor ontvang je ook gelijk een gratis HOP-bierglas. Of je bier lust!

kaf en koren bier bierbrouwerij uitagenda snor bierhopfestival rotterdamBeeld: Kaf & Koren
Openingstijden: op vrijdag 14 en zaterdag15 augustus van 16:00-23:00. Locatie: West-Kruiskade 26 (Wijkpark het Oude Westen), Rotterdam. Entree €3,-. Klik hier voor meer informatie. 

Den Bosch: Theaterfestival Boulevard

Nog tot en met zondag 16 augustus vindt het Theaterfestival Boulevard plaats in en om de binnenstad van Den Bosch. Van Bossche podia, diverse musea tot een middelbare school en een authentieke brouwerij: het zomerfestival verspreidt zich door heel de stad. Om van locatie tot locatie te komen zonder het gevoel dat je de avondvierdaagse loopt, kun je een van de gratis pendelbussen pakken of een gratis fiets huren. Het volledige programma vind je hier. Naast betaalde voorstellingen, zijn er ook gratis optredens en voorstellingen. Zo kun je zonder een euro uit te geven genieten van de muziek op festivalplein Parade en verschillende straat- en tentjestheater voorstellingen. En ook voor kinderen is er genoeg te doen op dit zomerfestival, zo zijn er verschillende kindervoorstellingen. Op het Kinderfilmfestival in de kinderfilm-caravan-mini-bioscoop kunnen ze kiezen welke film ze willen bekijken, gemaakt door leerlingen uit groep 8. En peuters en kleuters kunnen monsterlijk vies worden in een soepproeverij (zo leren ze ook nog vergeten groenten kennen).

theaterfestival boulevard uitagenda snor den boschBeeld: Theaterfestival Boulevard
Kaarten voor de voorstellingen kun je zowel online, telefonisch als ter plekke kopen. Klik hier voor meer informatie.Hier vind je waar de festivallocaties zich bevinden. 

 

En psst… Als je toch in Den Bosch bent, neem dan ook vooral een kijkje in het onlangs geopende restaurant Van Aken van onze vrienden van Studio Boot op de Tramkade. Samen met het Werkwarenhuis Social Label werken zij hier aan de toekomstige creatieve wijk. In dit industrieel ogende roze paradijs kun je naast borrelen en lekker eten, er dit weekend ook naar de disco of de tango dansen.

van aken den bosch uitagenda snorBeeld: Van Aken
Locatie: Tramkade 24, Den Bosch

 

Den Haag: Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

Dit en volgend weekend barst het los in de lucht tijdens het internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen met twee shows per avond. Met vrijdag 14 augustus Polen en Duitsland en zaterdag 15 augustus Japan en Korea. Om te zien hoe ons kikkerlandje het er vanaf brengt, moeten we nog een weekje geduld hebben. De acht deelnemende landen spelen niet zomaar mee, het draait allemaal om de grote prijs: de Vuurwerktrofee Scheveningen. Vanaf het strand en de boulevard kun je de verschillende spectaculaire shows bekijken. En ook leuk; er zijn allerlei gratis activiteiten en evenementen gepland rondom de boulevard en het Kurhausplein.

vuurwerkfestival scheveningen uitagenda snorBeeld: Vuurwerkfestival Scheveningen
Er is een show om 21:45 en om 22:30 op 14, 15, 21 en 22 augustus. Vanwege de drukte wordt er geadviseerd om met het OV te reizen.  Kijk hier voor de actuele drukte plus de bezetting van de parkeergarages. Klik hier voor het volledige programma en meer info.

 

Den Haag: Swan Market

We hebben deze al vaker genoemd, maar wij zijn fan: de Swan market in Den Haag. Op deze lifestylemarkt kun je naar hartelust struinen naar interieur, mode, sieraden, kidsdesign… En nog veel meer. Met biologische producten van Foodtrucks, lekker drinken en optredens van (opkomende) artiesten.

swan market snor uitagenda den haagBeeld: Swan Market 
Locatie: op het Kerkplein naast de Grote Kerk in de Haagse binnenstad. Bekijk hier meer informatie.