Interview Snorfestival: Ángeles Nieto

Met nog iets meer dan een maand te gaan voor het Snorfestival 2015 , hebben we deze week Ángeles Nieto aan de tand gevoeld over haar workshop ‘3D illustreren’. Benieuwd wat je in deze workshop zoal kan leren en van wie? Lees dan snel verder!

Vertel Ángeles, wie ben jij? 

”Ik ben Ángeles Nieto, Spaanse, en ik woon nu meer dan de helft van mijn leven in Nederland. Inmiddels ben ik ruim twintig jaar beeldmaker. Mijn passies zijn de visuele wereld, illustraties, kunst, fotografie, kleine films en animatie. Ik houd van wandelen en geniet van de kleine dingen.”

Waarom is het leuk om aan jouw workshop 3D illustraties mee te doen? 

”We gaan doosjes transformeren tot illustraties. We maken een collage met zwarte lijnen, eventueel iets met kleur, en voegen kleine objecten toe die we transformeren tot iets anders. Zo komt een spannend en nieuw beeld tot stand. We leren anders te kijken, kijken naar de vormen van de objecten, en wat we hiermee kunnen doen. Zo stimuleren we de creativiteit en fantasie. We gebruiken hiervoor het kleine kader van een doosje. We gaan veel materialen en technieken gebruiken.”

angeles nieto 3d illustreren workshop snorfestival

Wat doe je in het dagelijks leven? 

”Ik ben fulltime illustrator en kunstenaar. Ik heb een blog Angeles Earth waar ik twee keer per week een post plaats over creativiteit, kunst en de Spaanse cultuur. Ook geef ik praktische creatieve tips. Ik ben altijd bezig en geniet helemaal van dit creatieve beroep. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen, van 15 en 16 jaar oud.”

Heb je naast het Snorfestival nog leuke dingen op de planning staan? 

”Ik exposeer de hele maand september in Den Bosch, bij “The Arts”. Daarnaast maak ik een nieuwe serie kerstkaarten voor meesterkaart.nl en ben ik bezig met het project “Feeling Good”. Hierbij plaats ik kleine originelen op doek waarbij ik verschillende thema’s en technieken toepas. Een heel drukke en leuke maand dus!”

Ángeles Nieto – Facebook
Ángeles Nieto – Twitter

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier koop je jouw ticket voor het Snorfestival op 20 september op Kampeerterrein de Lievelinge!

Snorfestival ilse weisfelt cactus