Snors uitagenda

Het zonnetje begint weer te schijnen, en dat is maar goed ook. We hebben weer een leuk, lekker en jazzy weekend voor ons. We gaan dansen op Haarlem Jazz & More, zonnebaden op het stadsstrand het Zomerkwartier, bekijken gouwe ouwe films van Woody in Amsterdam en gaan in Leiden de gloednieuwe Wereldfair ontdekken. Leuk!

Openingsbeeld: Haarlem Jazz & More

Haarlem: haarlem jazz & more

Nog tot en met zaterdag 22 augustus is er in Haarlem het grootste jazz festival in Europa: Haarlem Jazz & More. Op de verschillende buitenpodia -die gratis toegankelijk zijn- treden artiesten op als de Kraak & Smaak, Bo Saris, Shermanology en Giovanca. Verschillende muziekstijlen komen voorbij, met in het bijzonder de jazzvariant. Als echte soul- en jazz liefhebber kun je trouwens het best terecht op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, waar het programma echt soul en jazz is. Get your jazz on!

haarlem jazz snor uitagenda
Beeld: Haarlem Jazz & More 
De Haarlem Jazz & More buitenpodia zijn op de volgende locaties te vinden: Grote Markt, Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en het Proveniersplein. Op vrijdag zijn er optreden tussen 17:00 en 1:00 en op zaterdag van 13:00-1:00. Bekijk hier het volledige programma. Gratis entree.

Nijmegen: Het Zomerkwartier

Woon je in een stad, maar wil je naar het strand? Nijmegen heeft de oplossing: Het Zomerkwartier, een tijdelijk strand in de stad. Vanaf vandaag 21 augustus is dit strand geopend voor badgasten, waar je heerlijk de zomer kunt vieren onder het genot van een verfrissend drankje en een breed programma aan muziek, kunst en cultuur. En bij al dit leuks hoort natuurlijk een feestelijke opening, met optreden van disco-icoon Jayton Reuvers. Verder kun je hier onder andere deze zondag een filmpje kijken aan het knisperende kampvuur (romantisch!) of op donderdags lekker barbecuen aan het strand (bring your own burger. En ‘On Fire‘ 😉 ). 

zomerkwartier nijmegen snor uitagenda
Beeld: Het Zomerkwartier
Locatie: Het Zomerkwartier is te vinden op de binnenplaats van de oude Honigfabriek in Nijmegen, Waalbandijk 20. Bekijk hier het volledige programma. 


Amsterdam: Woody en The Big Apple

Op zaterdag (22 augustus) wordt er door EYE, John Adam Institute en het Grachtenfestival een speciale Woody Allen-dag gepresenteerd. Hier worden de klasiekers Radio Days, Hannah and her Sisters en Manhattan afgespeeld, met als thema New York. Om 23:00 is er ook nog een gezellige afterparty met live optreden van het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

woody new york uitagenda snor eye amsterdamBeeld: Woody & The Big Apple
Locatie: EYE Amsterdam, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam. Tijden films: 16:30 Radio Days, 19:00 Hannah and her Sisters, 21:30 Manhattan (afterparty om 23:00). Klik hier voor meer informatie.

Leiden: Wereldfair

Waan je in verre oorden op deze Wereldfair in Leiden, georganiseerd door Original Market en Museum Volkenkunde. Je vindt hier kraampjes die wereldse spullen verkopen en er worden verschillende workshops gegeven zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Zo kun je leren hoe je een vlieger maakt (kun je deze gelijk op het Zomerkwartier uitproberen) of hoe je de salsa danst. Kinderen kunnen onder andere zich laten schminken of een henna tattoo laten zetten. Daarnaast kun je op deze Wereldfair exotisch eten ontdekken uit verschillende landen met de foodtrucks en kraampjes die er te vinden zijn.

wereldfair foodtruck snor uitagenda
Beeld: Wereldfair
Locatie: Museumtuin Volkenkunde (Steenstraat 1, 2300 AE, Leiden). Gratis entree. Voor de workshops kun je muntjes aanschaffen. Klik hier voor het complete programma.