Interview snorfestival: Marieke (Club Geluk)

Wie wil er nou niet zijn eigen gebreide snor? Dat is nu mogelijk, met de workshop Snorren Breien van Club Geluk op het Snorfestival! Lees hier alles over deze snorrige workshop en de dames achter Club Geluk.

Vertel Marieke, wie ben jij en wat is Club Geluk?

“Club Geluk bestaat sinds 2004 en ik en Barbara ontwerpen hiervoor stoffen, breisels en haaksels. We geven hier ook veel workshops in voor jong en oud en voor op alle niveaus. Dit doen we in onze winkel in Amsterdam-Noord. We werken ook veel in opdracht en hebben het afgelopen jaar diverse breiontwerpen gemaakt voor onder andere Kitsch Kitchen en HEMA. Verder komt ons breiboek half oktober uit. Daarin staan bizarre breisels, zoals: vlees, schoenen, servies, sigaretten met rook en  een televisie. Wij proberen mensen vrij te laten breien, dus niet teveel vast te houden aan patronen, maar lekker freestylen.”

snorren breien club geluk snorfestival cactushyacint club geluk snorren breien snorfestival workshop vos club geluk snorren breien snorfestival

Waarom is het leuk om aan jullie workshop Snorren Breien mee te doen?

“De snorren zijn een uitstekend projectje om zowel met een patroon te maken als freestylend. We gaan dus lekker vrij breien met werkbeschrijvingen als leidraad. We hebben zowel heel makkelijk snorren als iets moeilijkere. Als je dus al kunt breien, kun je lekker los en zullen we je proberen te helpen te maken wat jouw persoonlijke snor is. Als je kunt breien en je wilt gewoon even lekker wat pennen breien volg je gewoon het patroontje. Als je nog helemaal niet kunt breien, kun je gaan oefenen met de makkelijkste snor.
We gaan de volgende snorren maken: de Magnum, de Kung Fu master, de Walrus, de Detective, de Circussnor, de Einstein, de Worstelaar en de Gluiperd.”

club geluk kalender

Heb je naast het Snorfestival nog leuke dingen op de planning staan?

“Jazeker! 15 oktober komt ons boek uit: Club Geluk en het geheim van de gebreide ham en meer bizarre breisels. Verder zijn we druk in de weer met onze pin-up-met-garenkalender: Darn! Men with yarn.”

clubgeluk coverclub geluk

Beeld: www.clubgeluk.nl/
Facebook: Club Geluk

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier koop je jouw ticket voor het Snorfestival op 20 september op Kampeerterrein de Lievelinge!

Snorfestival ilse weisfelt cactus