Recept: avocadosoep met limoen en koriander

Avocado’s zijn hot shit op het moment. En dat is niet vreemd, want er zijn ontzettend veel mogelijkheden met deze lekkere vrucht. Stiekem is dit recept onze favoriet: avocadosoep met limoen en koriander van Nika uit de Soepkalender. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 4 personen: 
2 rijpe avocado’s / 1 rode ui, in stukken /
1 teen knoflook / 2 el koriander / 1 el munt /
2 el limoensap / 750 ml groentebouillon /
1 el witte wijnazijn / 1 el sojasaus / 2 el zure room

Bereidingswijze:

Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer, samen met de ui, knoflook, koriander, munt, het limoensap en de helft van de bouillon tot een glad mengsel. Voeg de rest van de bouillon, de azijn en de sojasaus toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm de soep op of serveer hem koud, en garneer hem met de zure room.

Trek gekregen in nog zo een lekker soepje? Bestel hier de Soepkalender, waar Kamer 465 voor elke dag een soep verzamelde.

soepkalender snor anya recept

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.