Interview Snorfestival: Studio Suikerzoet met handlettering

Vandaag onthullen we de ins en outs van nog een heel leuke workshop van het Snorfestival: Handlettering met Studio Suikerzoet. Martine leert je de mooiste cadeaulabels te maken in haar mini-workshop. Wel zo handig voor de feestdagen!

Vertel, wie ben jij?
”Hi, ik ben Martine. Chef Studio Suikerzoet. En bedenker van leuke dingen: van knutselspellen tot huisstijlen. Bovendien ben ik dol op handletteren en het maken van illustraties. In het handletteren geef ik ook workshops. Ik kom daarmee door het gehele land; van Zeeland, Limburg, de Achterhoek tot Noord Holland! Ik vind het geweldig om mijn enthousiasme over handlettering over te brengen en het is te gek om elke keer weer de mooiste eindresultaten te zien ontstaan. Het maakt mijn werk tot een feestje!”

workshop handlettering studio suikerzoet workshop

Waarom is het leuk om aan jullie workshop ‘Handlettering’ mee te doen?
”Ik zeg wel eens met een knipoog dat meedoen aan een workshop handlettering het kennismaken met je nieuwste verslaving is. Het tekenen geeft niet alleen een mooi eindresultaat. Het is breed toepasbaar (denk bijvoorbeeld aan het versieren van krijtborden, (etalage)ramen of bekers) en bovenal is het zalig ontspannend om zelf je eigen tekst creatief vorm te geven. Tijdens de mini-workshop maak je een cadeaulabel. Je gaat kennismaken met de verschillende mogelijke materialen. Ik neem diverse voorbeelden mee, zowel van eindresultaten als van inspirerende lettertypes. En dan maar losgaan!” 

miniatuur handlettering studio suikerzoet snorfestival

Wat doe je verder in het dagelijks leven?
”Naast mijn bezigheden voor Studio Suikerzoet help ik ook mijn vriend met zijn kledingmerk Breaking Rocks en de website Damestassenenzo.nl. Ook ben ik ambassadeur voor Bijzonder Plekje en Bijzondere Camping; te gekke plekken scouten waar je op geweldige wijze kunt overnachten. Zoals bijvoorbeeld bij de Lievelinge 😉 ).” 

baby cold outside handlettering studio suikerzoet

Heb je naast het Snorfestival nog leuke dingen op de planning staan?
”Genoeg!! Om te beginnen gaan we minimaal 2 grote krijtborden in opdracht maken/versieren. Dit najaar zijn alweer diverse workshops op te gekke locaties gepland, het aanbod workshops is uitgebreid met handletteren op hout en uiteraard starten straks in november de kerstworkshops weer, waar ik als echte x-mas addict nu al naar uitkijk! We staan op het Seinfestijn en mogen samenwerken met o.a. sfeercateraar en kookschool Heeerlijk! Zoals ik al zei: ik ervaar mijn werk echt als een feestje! ‘

R handlettering studio suikerzoetBeeld: Studiosuikerzoet.com
Facebook: Studio Suikerzoet

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier koop je jouw ticket voor het Snorfestival op 20 september op Kampeerterrein de Lievelinge!

Snorfestival