Interview Snorfestival: illustreren met Lien geeroms

De Vlaamse illustrator Lien Geeroms (bekend van de illustraties van o.a. de Snorgidsen voor mannen en vrouwen van 30+) gaat jou tijdens het Snorfestival op 20 september leren illustreren. Hier lees je alvast een beetje hoe! lien geeroms workshop
Vertel Lien, wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven? 
”Ik ben een Belgische illustrator. Geboren in Leuven op 13 januari – een vrijdag! – in het jaar des Heren negentienhonderdachtenzeventig. Naar het schijnt zag ik blauw bij mijn geboorte, maar dat had verder geen weerslag op mijn gemoed. Integendeel! Ik zie de dingen eerder rooskleurig.”

”Ik week enkele jaren uit naar Gent, waar ik vormgeving en illustratie studeerde aan de Hogeschool Sint Lucas en nestelde me daarna terug in Leuven samen met mijn man. Mijn dagen zijn gevuld met illustreren, associëren en observeren (meestal komt dat laatste eerst). Mijn proces start vaak met veel krabbels op papier en eindigt digitaal. Ik vul mijn dagen ook – en zeker niet minder – met moederen en bijgevolg veel modereren… want ja, twee zonen dat wil elkaar al wel eens ‘ambeteren’.”

snorfestival workshop illustreren

”Mijn zondes: koffie en een overdosis series (damn you Netflix). Mijn vaste voornemens: veel kijken, lezen, élke dag wat ronddwalen, nog veel meer theaterzalen en musea frequenteren én mijn gezin koesteren.”

Waarom is het leuk om aan jouw workshop Illustreren mee te doen?
”Net als het Snorfestival staat deze workshop in het teken van de liefde. De liefde tussen woord en beeld. We worden matchmakers en verzinnen een pakkend beeld bij een kale quote. Ik geef wat basics mee die kunnen helpen bij onze missie en zorg dat je zonder vrees dat bijna witte blad te lijf gaat. Ik zorg ook voor een goede afbakening. Een beperkt kleurenpalet, materiaalkeuze en papierformaat. Je zal merken dat die begrenzing je creativiteit verscherpt.
Als het meezit raakt je fantasie geprikkeld en verlies je jezelf even in het maak-moment. Misschien krijg je wel ‘goesting’ om nog meer beelden te creëren. Je gaat alleszins met een dosis tips en een poster ‘made with love’ naar huis!

lien geeroms illustreren workshop snorfestival

Heb je naast het Snorfestival nog leuke dingen op de planning staan?
”Editorials staan vast in mijn agenda. Vandaag dompel ik me onder in een dossier over de onzin van diëten en morgen duik ik in een artikel over energie in het jaar 2040. Het tweede deel van de jeugdboekenreeks ‘Graffiti’ komt er ook aan. Ik verwacht elk moment het manuscript in m’n mailbox. Net als voor het eerste deel mag ik er prenten bij verzinnen.
Er zijn ook enkel persoonlijke projecten waar ik tijd voor wil maken. Eentje draait rond mijn grootmoeders en suddert al erg lang in mijn hoofd. Het andere doet wat met kinderpraat, maar daar doe ik nog even geheimzinnig over :-)”

illustreren lien geeroms workshop snorfestival

Beeld: Lien Geeroms
Website: liengeeroms.com
Facebook: Lien Geeroms

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier koop je jouw ticket voor het Snorfestival op 20 september op Kampeerterrein de Lievelinge!

SNOR_Header_nieuwsbrief_6